Kultúra

2011.10.20. 15:33

Szekeres Adrien kasszikus hangzásban

Négy novemberi és decemberi koncerten klasszikus zenei átdolgozásban csendülnek fel Szekeres Adrien slágerei. Az énekesnő az adventi időszakban Zalaegerszegen is fellép.

MTI

 
Az előadóművész Nyíregyházán tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a premierkoncert november 11-én Budapesten, a Művészetek Palotájában lesz.     A további három koncert helyszíne: november 20-án Nyíregyháza, 29-én Debrecen, december 9-én pedig Kaposvár.    

Szekeres Adrien szerint zeneszerző-menedzser férjével, Kiss Gáborral olyan színpadi show-t álmodtak és valósítanak meg, amelyben találkoznak a pop-, illetve a klasszikus zene dallamai, s - ahogy fogalmazott - "komplett hangzásban" lesznek hallhatók a slágerek.    

Budapesten, Nyíregyházán és a hajdú-bihari megyeszékhelyen Somogyi-Tóth Dániel zongoraművész vezényletével a Debreceni Filharmonikus Zenekar lesz a közreműködő, míg Kaposvárott a helyi szimfonikusok kísérik az énekesnőt.    

A koncertek műsora saját dalokra épül, de - tette hozzá az énekesnő - egy film betétdala, valamint két klasszikus ária is felhangzik, amelyek címét nem árulta el.    


Kiss Gábor, aki a négy koncert zenei rendezője lesz, kifejtette: az áthangszerelt slágerekkel "új utat szeretnének mutatni", mert - mint fogalmazott - "a könnyűzene egyre silányabbá válik, egysíkú hangzású tömegdalok születnek". Ezen szeretnének változtatni.     Szekeres Adrien hozzáfűzte: más hangzása van a koncertnek egy hetventagú zenekarral és vokállal, mint ha csak néhányan szolgáltatják a zenét az énekhez, netán CD adja a kíséretet.    

Az énekesnő kifejtette: az ötletet egyébként egy régi, 2006-os koncertje adta, amikor szülése után visszatérve klasszikus zenekari kísérlettel lépett újra színpadra. Azt a budapesti fellépést a rajongók sokasága - csak úgy, mint ő és férje - élete koncertjeként emlegeti.    

Kiss Gábor megjegyezte, hogy a négy idei koncert után jövőre országos turnéra készülnek a különös hangzásúvá tett slágerekkel. Szekeres Adrien elmondta azt is, hogy adventi koncertsorozata is folytatódik, decemberben Zalaegerszegen, Tiszavasváriban, Dunaújvárosban és Sárváron ad ünnepi műsort.   

 További zalai programok itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!