Kultúra

2011.07.14. 14:07

Mert Keszthelyen nem csak a Balaton van

A Puskás Tamás, Básti Juli művészházaspár által a Helikon Kastélymúzeum parkjában elindított Keszthelyi Nyári Játékok produkciósorozat idén a 12. évadjához érkezik.

Horányi Árpád


Az évről évre nagyobb sikerek által hagyománnyá érlelődött kulturális esemény szervezői ezúttal is vállalkoznak arra, hogy az eddigiekhez hasonló élményekkel gazdagítsák a színházszerető közönséget.

 Idén két darab is a műsoron szerepel, melyeket a színházi világirodalom remekei közül válogattak. A teátrum különleges premierrel kezdi a műsort: Stephen Sondheim angolszász szerző, Egy nyári éj mosolya című musical darabját viszik színre. A várható sikerről már az is sokat elárul, hogy a darab idén 81 éves szerzője a 20. századi amerikai színház egyik legfontosabb alakja, aki a West side story dalszövegírójaként vált ismertté, s az egyik főszerepet pedig Törőcsik Mari alakítja.

 

Az előadás angol–magyar koprodukcióként jön létre, a londoni Menier Chocolate Faktory és a budapesti Centrál Színház között. Az eredeti előadás rendezője Trevor Nunn, a másolt változatot Puskás Tamás direktor állítja színpadra.

A július 28-ai premierrel együtt összesen 4 alkalommal, egymást követő estéken mutatják be a darabot. További 9 előadás során pedig a Centrál Színházban immár háziszerzőnek számító Neil Simon Pletykafészek című bohózatával folytatódik a műsor. Az igazi sziporka előadás felhőtlen szórakozást kínál, Liptai Caludiával, Rudolf Péterrel, Nagy-Kálózy Eszterrel, Simon Kornéllal, Básti Julival, Scherer Péterrel, Bertalan Ágival és Schmied Zoltánnal.


A Keszthelyi Nyári Játékokat a magyar színházművészet felejthetetlen alakja, Básti Lajos emléke és a könnyed nyári kulturális szórakoztatásra legalkalmasabb helyszínt jelentő kastélymúzeumi park hívta életre, s teremtette meg immár tradícióját. A barokk környezet színházi estéi emlékezetesen Shakespeare-darabokkal indultak, majd azt is bizonyították a produkciók, hogy e miliőben ugyanígy helyet talált magának Beaumarchais, Noel Coward, Goldoni, Neil Simon, akik nyomában most Stephen Sondheim is következik.

 Nyár 2011

 Balaton 2011

 További zalai programok itt!

 Fesztivál 2011 - Minden egy helyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!