Kultúra

2011.07.17. 13:38

Lámpás lett a Kvártélyházban Herold Barnabás

A padlás című musicalt három éve mutatták be a zalaegerszegi Kvártélyházban, idén a szereposztásban egy új nevet is felfedezhettek a nézők: Lámpást, a törpe, zsörtölődő szellemet Herold Barnabás játszotta.

Péter Gyöngyi

A fiatalember még tanul, az egerszegi Csány-középiskola 12. évfolyamos diákja, ám nem ez volt az első színpadi feladata. A Hevesi Sándor Színházban két éve bemutatott Oliver! című musicalben kapott szerepet először.

- Spontán módon jött az egész, a meghallgatás előtt egy órával értesültem csak a lehetőségről: anyukám hívott, hogy hallott róla, próbáljam meg. Tanórák után egyből mentem a színházba és szerencsére sikeres volt a bemutatkozásom - mesél a kezdetekről Herold Barnabás. Ezt a feladatot újabb kisebb statisztaszerepek követték, majd A padlás című musicalt rendező Tompagábor Kornéltól érkezett a felkérés Lámpás szerepére. - Sok időm ugyan nem volt a tanulásra, de nagyon jól éreztem magam az előadásban, élveztem, hiszen mindig is szerettem volna musicalben szerepelni.

Színpadi fellépései persze nem minden előzmény nélküliek: a család hatására még kisiskolásként vágott bele a zenei tanulmányokba, a megyeszékhelyi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézményben Doffkay Kristófnál kezdett szaxofonzni. Zenekarban is játszott, ám az együttes az ifjak elfoglaltságai miatt lassan szétszéled. Mindenesetre, mondja, sokat köszönhet társainak. Egyikükkel július 24-én egy Göcseji Falumúzeumbeli rendezvényen lép majd nagyközönség elé.

-  Igazából akkor éreztem rá a zenélés ízére, amikor az improvizálás rejtelmeibe is beletanultam - említi a fiatalember, aki időközben a gitárral is összebarátkozott. Dalokat ír és mivel tetszést aratott velük, mostanság készít belőlük demo CD-t. - A műfajt nehéz lenne meghatározni, tulajdonképpen mindenre nyitott vagyok, mindenfélébe belekóstolgatok. Arra persze nem mernék vállalkozni, hogy csak ezzel foglalkozzak a jövőben, a továbbtanulást illetően a Budapesti Gazdasági Főiskolán a nemzetközi gazdálkodás szak az, ami tetszik. Ez a cél, de mellette persze fontos a zene, a színház pedig egy plusz, hobbi, jól érzem ott magam, aztán ki tudja, lesz-e ebből is valami... A család mindenesetre mögöttem áll, támogat, legyen szó színházról vagy zenéről.

A Hevesi Sándor Színházban a következő évadban a beavató színházi program keretében Salinger Zabhegyező című művében dolgozik együtt újra Tompagábor Kornéllal, illetve szóba került már, hogy a Scapin furfangjai című előadásban kap lehetőséget.

Herold Barnabás: Tree of life

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!