Kultúra

2011.05.24. 15:47

Jimmy elment

Nekrológ? Rólam? Gyerekek, azért ez nem semmi... - ezt mondaná most. Boncz Barnabás, alias Jimmy, keddre virradóra meghalt egy fővárosi kórházban.

Magyar Hajnalka


Zalaegerszegen született 1947-ben. Művészettörténésznek készült, de beszippantotta a színház világa. Kaposvár, Budapest, Sopron teátrumai után boldogan sietett haza szülővárosába, amikor hírül vette, állandó színház alakul.

1982-ben az egykori Tulipán presszóban szerződött le Ruszt Józseffel, hogy aztán negyedszázadon keresztül írja és szerkessze a színház kiadványait, archiválja a múltat, s rendezze élvonalbeli képzőművészek kiállításait.

A sztorikból sosem fogyott ki, az ugratáshoz mindig partner volt. Nyüzsgő, szervező, a gyertyát két végén égető habitusa igazi karaktert gyúrt belőle. Kollégái egyszer viccből azt írták ki az ajtajára: „Idegeskedni mentem!” Tetszett neki. Ezért is olyan megdöbbentő, hogy a Hevesi-színház örökös tagját most a nyugalom partjára sodorta a sors. Idegeskedhetne még egy kicsit közöttünk... Hatvannégy éves volt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!