Kultúra

2010.12.30. 12:25

Keresztféléves képzések: hétfőig módosítható a jelentkezési sorrend

Hétfőig lehet módosítani a felsőoktatási keresztféléves képzésekre érvényes jelentkezések sorrendjét, új képzés megjelölésére azonban már nincs mód.

MTI

A módosításra egy alkalommal van lehetőség, ezt január 3-ig a www.felvi.hu honlapon az e-felvételiben vagy postai úton lehet megtenni.

Az Educatio kft. tájékoztatása szerint az érvényes felvételi kérelmet benyújtók regisztrációs csomagot kaptak, az ebben lévő regisztrációs levél tartalmazza a jelentkezéskor közölt adatokat és a 12 jegyű felvételi azonosító számot. Erre a számra kell hivatkozni a 2011. évi keresztféléves felvételi eljárással kapcsolatos ügyintézéskor.
   
Lehetőség van a személyes adatok és a jelentkezések módosítására is. A személyes adatok módosítását akkor kell kérni, ha a megadott adatok időközben megváltoztak, vagy adatrögzítési hiba történt. Az adatok módosításához a honlap kérvénytárában találhatók formanyomtatványok. Egy alkalommal lehet változtatni a jelentkezéskor megadott jelentkezési sorrenden is. Fontos, hogy új képzés megjelölésére nincs lehetőség.
   
Az adatmódosítás és a dokumentummásolatok pótlásának határideje 2011. január 1., de mivel a határidő munkaszüneti napra esik, ezért minderre január 3-ig van lehetőség, kétféleképpen: elektronikusan a www.felvi.hu honlapon az e-felvételiben az e-ügyintézés keretében, valamint postai úton (Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220).
   
A meghirdetett képzések ponthatárait előreláthatólag 2011. január 14-én állapítják meg.
       
A 2011 februárjában induló keresztféléves képzésekre jelentkezők száma az előző évi 12.311-ről 15.590-re nőtt. A jelentkezők 71 százaléka mesterképzésre, 15 százaléka felsőfokú szakképzésre, 14 százaléka alapképzésre nyújtott be kérelmet. Az első helyes jelentkezéseket nézve a diákok 37 százaléka gazdaságtudományi, 23 százaléka műszaki, 11 százaléka agrár-, 7 százaléka informatikai szakra pályázott.
       
A felsőoktatási intézmények mintegy 100 mester- és 37 tanári szakképzést hirdettek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!