Kultúra

2010.05.28. 02:28

Újra nyit a Ludvig Nemzetközi Művésztelep

Nagykanizsa - Nagykorú lett a Ludvig Nemzetközi Művésztelep, melyet május 30-tól június 13-ig, immár 18. alkalommal rendeznek meg a dél-zalai városhoz közeli Kendlimajorban.

Kelemen Valéria

A csütörtöki sajtótájékoztatón a művésztelepet szervező Ludvig Zoltán festőművész elmondta: idén a világ minden tájáról összesen negyven résztvevőt várnak, tizen újoncként érkeznek. - A debütálók közül négyen Malaysiából jönnek, s egy fő az USA-ból, aki amúgy a bostoni egyetemen tanít kerámiát - árulta el Ludvig Zoltán, hozzátéve: - Az idei találkozónkra nem adtunk kötött témát, mindenki szabadon alkothat. A megnyitót vasárnap 19 órakor tartják, Nagykanizsa Város Vegyeskara és Tiborcz Iván jazz-zenész közreműködésével. Június 6-án nyílt nap lesz, de azonkívül is bármikor betekinthetnek az érdeklődők a művésztelep munkájába. Június 8-án 20.30 órától a kanizsai Kamera 67 Filmklub mutatja be legújabb díjnyertes alkotásait, június 12-én 19 órakor pedig nagyszabású kiállítás zárja a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!