Kultúra

2010.01.22. 03:25

Ismét fánkfesztivál Nagykanizsán

Nagykanizsa (kv) - A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében február 13-án kerül megrendezésre a II. Országos Farsangi Fánkfesztivál, melynek ezúttal is a MÁV NTE- sportcsarnok ad otthont.

Kelemen Valéria

A Kámánné Szép Terézia vezette vasutas művelődési ház öt éve indította útjára a fánkfesztivált, s a városi programból azóta olyan országos rendezvény lett, amely tavaly már a Guinness-rekordok közé is bekerült. - Nagyszabású, farsangi felvonulással és kulturális műsorral kísért rendezvényünkre január 25-éig várjuk a 3 fős csapatok jelentkezését, hagyományos és különleges fánk kategóriában, otthon és helyben sütött finomságokkal - mondta a főszervező Kámánné, akitől hallhattuk: az asztalok díszítése a helyszínen történik, hiszen a szakmai zsűri a fánkkülönlegességek mellett a standokat is értékeli. - Tavaly az ország számos településéről érkeztek jelentkezők, s a csapatokat idén is benevezzük egy Guinness-rekordkísérletre, az egyszerre, egy helyen bemutatott legtöbb fajta fánkkülönlegességgel. A program 11 órakor farsangi jelmezes felvonulással indul a művelődési háztól a MÁV-sportcsarnokig, ahol aztán a fánkversennyel párhuzamosan megkezdődik a nagyszínpadon is a műsor, elismert csoportok szórakoztatják a nagyérdeműt. Az esti eredményhirdetés után a Gála Társastáncklub, majd Mario, a harmonikás lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!