Kultúra

2009.07.17. 02:27

Játék a kastélyparkban

Keszthely - A Helikon Kastélymúzeum parkjának hatalmas fái alatt újra elkezdődnek azok a játékok, melyek immár 10. esztendeje kínálnak nyári színházi élményt.

Zalai Hírlap

Emlékezetes: egy évtizede a Básti Juli-Puskás Tamás művész házaspár volt, amely visszahozta a színházi szórakozás lehetőségét a városba. Ki gondolta volna akkor, hogy tradíció születik? Időközben újjáépült a kőszínház. A keszthelyiek hat éve ott láthatták már ugyancsak Básti Juli főszereplésével a most szabadtéri színpadra kerülő darabot, a Fekete Pétert. Eisemann-Somogyi-Zágon zenés vígjátékának életre keltői közt ott lesz Borbás Gabi, Gubás Gabi, Kovács Vanda, Oroszlán Szonja, Haumann Péter, Kárász Zénó, Magyar Attila, Simon Kornél, Verebély Iván, ha csak a legismertebb, többségükben immár a nyári játékokon sem először fellépő művészeket említjük.

Milyen élményt adhat a budapesti Centrál Színház által idén hozott operett? A legendás örökzöld dalokkal tarkított szerelmi kergetőzés? Az érdeklődők tíz előadásból álló sorozatban tapasztalhatják meg mindezt. A premier július 23-án, csütörtökön lesz, s a következő két nap estéjén is játsszák a darabot, majd július 30-tól egymás után négy estén át folytatódnak az előadások, továbbá augusztus 6-án, 7-én és 8-án zajlanak még a bemutatók, mindig 21 órától.

Fekete Péter története Puskás Tamás rendezésében igazi nyárba illő szórakozást ígér. Mi több: a tartalom alapszituációja is igencsak aktuális. A klasszikus, veretes, vidám darab a maga derűjével talán az ördögűzést vetíti előre: hiszen meséje az 1929-es gazdasági válság idején játszódik. Történelmi idők óta énekelgetjük, hogy Fekete Péter öcsém, te kis ügyefogyott, ki a szerencsemalac fülit sose fogod... De a szerencsemalac fülit azóta mindig csak Ők fogják? Édes egy komédia ez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!