Külsősárd

2016.07.21. 18:10

Látványkonyha jelleggel

Külsősárd - Tizedik alkalommal tartotta meg falunapját a kisközség önkormányzata. Az elmúlt hétvégi rendezvény jórészt a hagyományőrzés jegyében telt.

Gyuricza Ferenc

A hagyományőrző jelleg a gasztronómiában, a kulturális műsorokban, valamint a gyermekek számára rendezett kézműves foglalkozásokban egyaránt megjelent.

A perecsütő asszonyok - Penhofer Mária, Bukovecz Rozália és Pozsgai Gizella a szomszédos Muravidékről érkeztek Fotó: Külsősárdi Önkormányzat

- Mivel az idei volt a tizedik falunapunk, amiatt szerettünk volna több programmal is kedveskedni a hozzánk látogatóknak. Köztük olyanokkal, amiket az elmúlt egy évtized során már megkedveltek a hozzánk érkezők, s olyanokat is, amik újdonságnak számítanak. Ez utóbbiakban számítottunk a muravidéki testvértelepülésünk, Kót lakosságára is - magyarázta Gasparics Győző, az alig hetven lakosú falu polgármestere, hozzátéve, hogy újdonságot ezúttal leginkább a gasztronómiai kínálat jelentette, hiszen látványkonyha jelleggel sütötték a murai halakat, s készítettek Szlovéniában kedvelt pereceket. Sikere volt továbbá a veterán járművek hagyományos felvonulásának, de az operett műsorra, illetve a Kutyakölykök fellépésére is rengetegen voltak kíváncsiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!