Külföld

2011.01.06. 10:48

Halálos áldozatok az ellenzék tüntetésén Tanzániában

Két ember meghalt, kilenc pedig megsebesült az észak-tanzánai Arusában a legnagyobb ellenzéki párt szerdai tüntetésén, ahonnan a rendőrség elhurcolta a párt vezetőit, majd szétverte a tiltakozókat - közölte egy rendőrségi forrás.

MTI

"Két meglőtt sebesült életét vesztette a kórházba szállítása után" - mondta csütörtökön a sajtónak Tobias Andengenye, az Arusha tartományi rendőrség parancsnoka, hozzátéve, hogy a sebesültek között három rendőr van.
   
Közlése szerint a rendőrség előállította a Párt a Demokráciáért és a Haladásért (Chadema) 49 vezetőjét és aktivistáját, köztük Wilbrod Slaat, aki a tavaly október 31-i elnökválasztáson alulmaradt a hivatalban lévő Jakaya Mrisho Kikwete államfővel, a hatalmon lévő Tanzániai Forradalmi Párt (CCM) jelöltjével szemben.
   
Arusha központjában szerdán a Chadema több ezer híve gyűlt össze, hogy tiltakozzon Kikwete szerintük csalással elért újraválasztása és kormányzatának korrupciója ellen. Miután a rendőrség a megmozdulásról előállította az ellenzék vezetőit, a tüntetők a rendőrparancsnoksághoz akartak vonulni, a rendőrök pedig tüzet nyitottak a tiltakozókra, hogy szétkergessék a tüntetést.
   
A rendőrparancsnok csütörtökön azt mondta a sajtónak, hogy az ellenzék hívei el akarták foglalni az épületet.
   
Az ellenzéki államfőjelölt, Slaa mellett előállították a tüntetésen megsebesült feleségét, valamint a Chadema elnökét, Freeman Mbowét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!