Külföld

2010.06.04. 05:24

Hatalmas tűzvész Dakkában: 100 fölött a halottak száma

Dakka - Legalább 108-an meghaltak és mintegy száz ember megsérült a legfrissebb adatok szerint abban a hatalmas tűzvészben, amely a bangladesi fővárosban pusztított csütörtökön.

MTI

Dakka óvárosában három órán át pusztítottak a lángok, s legalább hét (más források szerint húsz) épület égett le. A tűzoltók főnöke szerint a tüzet végül sikerült megfékezni, s a szerencsétlenséget valószínűleg egy elektromos probléma okozhatta. Az egyik ház tetején épp egy esküvő zajlott, s a tűzoltó szerint ez magyarázhatja az áldozatok nagy számát. Ráadásul a mérleg még súlyosbodhat, mert - mint a városnegyed egyik vezetője elmondta - a sérültek egy része válságos állapotban van. 

Az első hírek még arról szóltak, hogy a tűz egy transzformátor felrobbanása miatt keletkezett egy kétemeletes házban, Dakka óvárosának Nadzsirabazar negyedében. A kínai hírügynökség viszont úgy értesült, hogy a tűzvész egy vegyi üzemből indult ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!