Külföld

2010.03.02. 09:00

Szabadon engedték a Pozsonyban letartóztatott két magyar szurkolót

Már szabadon engedték azt a két magyar állampolgárságú szurkolót, akit a szombati után tartóztattak le Pozsonyban - jelentette kedden az Új Szó című szlovákiai magyar napilap.

MTI

Az újság szerint az egyik drukkert azzal gyanúsítják, hogy megdobott egy rendőrt.
   
„Két fiatalt tartóztattak le, de időközben egyiküket átminősítették tanúvá. A másik ellen az a vád, hogy egy intézkedő rendőrt megdobott valamilyen ismeretlen tárggyal; az érintett magyar állampolgár ezt tagadta, panaszt tett, s ezzel ügyészségi szintre került az ügy” – mondta a lapnak Farkas Géza pozsonyi magyar konzul. Mindkét magyar állampolgár már elhagyta Szlovákiát.
   
"A kamerarendszernek köszönhetően a rendőrség három Slovan-szurkolót és két dunaszerdahelyi drukkert szűrt ki" - tájékoztatta a lapot Zdeno Roman, az SK Slovan Bratislava labdarúgóklub technikai igazgatója. Szerinte a szombat délutáni mérkőzés után a két szurkolótábor tagjai kölcsönösen dobálták egymást.
   
A dunaszerdahelyi szurkolók azonban a rendőri brutalitásra panaszkodnak.
   
„Amikor kintről elkezdtek bennünket kövekkel dobálni, néhányan közülünk feldühödtek, és ledöntöttek egy ingatag mobilkordont. Ezt látván a rendőrök valószínűleg azt hitték, hogy ki akarunk törni a stadionból, ezért befutottak, és ütöttek-vágtak mindenkit. Az egyik szurkolótársunk a rendőrök elől menekülve elesett, őt fektében fejbe vágták gumibottal. A barátját, aki segíteni próbált neki, mellbe rúgták. Aztán a rendfenntartók a Slovan-drukkereket bekergették a mi őrizetlenül hagyott buszaink közé. Ekkor törték be két busz ablakát” – mondta Nagy Marián, a dunaszerdahelyi Yellow Blue Supporters szurkolói klub elnöke.
   
A mérkőzés után elterjedt a hír, hogy az egyik DAC-szurkoló kórházba került. Horváth Zoltán, a dunaszerdahelyi kórház igazgatója ezt megerősítette, de hozzátette, hogy a drukker hétfőn délután hazamehetett - olvasható a lapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!