Külföld

2009.12.24. 19:57

Öngyilkos merénylő ölt Kandahárban

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát csütörtökön Kandahárban, s helyi rendőrségi források szerint a detonáció nyolc embert megölt, ötöt megsebesített.

A merénylő robbanóanyaggal megrakott gépkocsijával egy olyan vendégházat vett célba a dél-afganisztáni városban, amelyet külföldiek is látogatnak, de a robbantásnak kivétel nélkül afgán polgári személyek voltak az áldozatai. Az afgán rendőrök tüzet nyitottak a gyanús gépkocsira, de a sofőrnek sikerült még idejében működésbe hoznia a robbanószerkezetet. A Kandahár szívében lévő Continental vendégházat őrző afgán rendőrök közül ketten megsebesültek.

A helyi hatóságok egyelőre nem erősítették meg, hogy a Continental volt az öngyilkos támadás célpontja. A kabuli hatalom ellen harcoló tálibok egyelőre nem jelezték, hogy ők hajtották volna végre a támadást.

A tálib lázadók az elmúlt években több összehangolt támadássorozatot is elkövettek Kandahár városában, amely a hatalomból 2001 végén kiszorult, fanatikus muzulmán felkelők vallási központja. A város peremén egy nagy NATO-támaszpont található, a településtől nyugatra elterülő vidék azonban már a lázadók kezén van.

Forrás: MTI/AFP/Reuters

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!