Külföld

2009.09.01. 08:37

Teréz anya a bronx-i utca névtábláján

New York - Utcát neveztek el Teréz anyáról New Yorkban. A Daily News című újság közlése szerint a szegények Nobel-békedíjjal is kitüntetett segítője Bronxban lett névadó.

zaol.hu


A városvezetés választása azért esett Bronxra, mert a környéken jelentős számú albán közösség él, és az 1997-ben elhunyt Teréz anya szintén albán származású volt. A Mother Teresa Way mindazonáltal "csak" tiszteletbeli elnevezés, a katolikus apáca nevét a Lydig sugárút egy szakasza viseli, a Wallace és a Holland út között.

Teréz anya más szálakkal is kötődött Bronxhoz. A hetvenes években ebben a városrészben nyitotta meg első amerikai misszióját, amely az ott élő szegényeken segített.

"Nagyon hálásak vagyunk. A bronxi albánok nagyon büszkék Teréz anyára, aki keresztényeket, zsidókat, muzulmánokat és hindukat egyaránt szolgált. Az egész világot szolgálta" - mondta a helyi albán közösség egyik vezetője, aki hozzátette, hogy több mint tízezer albán származású lakos él a környéken.


Forrás: MTI/EFE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!