Külföld

2009.09.23. 11:39

Mint a filmekben! Helikopterrel raboltak ki egy készpénzmegőrzőt (fotókkal)

Stockholm - Filmbe illő módon, helikopterrel rabolták ki szerdán Stockholmban egy biztonsági cég készpénzmegőrzőjét. A rendőrség nem tudta a látványos rablás helyszínére küldeni saját helikoptereit, mert feltehetően pokolgépek voltak azok hangárja előtt.

MTI/AP

Szemtanúk arról számoltak be, hogy hajnal előtt egy helikopter körözött a biztonsági cég épülete felett. Két rabló az épület tetejére ugrott, betörték ablakait, és kisvártatva pénzeszsákokkal távoztak a helyszínről helikopterükkel.
    

Rendőr biztosítja a helyszínt egy stockholmi biztonsági cég készpénzmegőrzője előtt 2009. szeptember 23-án, miután ismeretlen elkövetők helikopterrel kirabolták az épületet. 


A rendőrség nem tudta a látványos rablás helyszínére küldeni saját helikoptereit, mert feltehetően pokolgépek voltak azok hangárja előtt.
    
Szemtanúk szerint a rablás idején hangos durranások hallatszottak az épületből, de nem világos, hogy a rablók robbantottak-e. A cég alkalmazottai is bent voltak az épületben, de senkinek sem esett baja.


A rendőrség különleges egységének tagjai behatolnak egy stockholmi biztonsági cég készpénzmegőrzőjébe
    
A rendőrség később egy elhagyott helikoptert talált egy Stockholmtól északra fekvő tónál. Towe Hass rendőrségi szóvivő szerint lopott helikopterről van szó, és feltehetően ezt a járművet használták a rablók.
    
Az elmúlt években Svédországban sorozatban történtek hasonló rablások. Tavaly januárban látványos postarablás színtere volt Göteborg, Svédország második legnagyobb városa.


Fotók: MTI/AP/Pontus Lundahl 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!