Külföld

2009.04.17. 12:00

Tűzharcban lőttek le két magyart Bolíviában - Rózsa Flores Eduardo volt az egyik férfi

Caracas/La Paz - Három személyt agyonlőtt és kettőt őrizetbe vett a bolíviai rendőrség egy "terrorista bandából", amelynek tagjai állítólag Evo Morales államfő ellen akartak merényletet elkövetni. A bandának több magyar tagja volt. Egy bolíviai lap szerint Rózsa Flores Eduardo volt az egyik férfi, akit lelőttek.

nincs nev


Hugo Escobar
a bolíviai fővárosban nyilatkozva elmondta azt is, hogy robbanóanyagot, nagy kaliberű fegyvereket és iratokat foglaltak le.

A Caracasban tartózkodó Evo Morales elnök maga úgy számolt be az esetről, hogy még előző nap adott utasítást a külföldi zsoldosok és bűntársaik letartóztatására, és csütörtökön kapta azt a tájékoztatást, hogy Santa Cruz városban, egy szállóban félórás lövöldözés zajlott le.

A bolíviai Santa Cruzban megjelenő El Deber című újság pénteki információi szerint a rendőrök a helyi Las Américas szállodában végrehajtott művelet során lőtték le Eduardo Rózsa Florest, Magyarosi Árpádot és Michael Martin Dwyert. A csütörtökön hajnalban lezajlott akció során őrizetbe vették Mario Tadicot és Toaso (?) Elődöt. Utóbbi és Magyarosi a hatóság közlése szerint magyar állampolgár, Dwyer ír, míg Rózsa és Tadic bolíviai.

 A magyar külügyminisztérium egyelőre tájékozódik az ügyben, és későbbre ígért információkat, de  társlapunk, a Fejér Megyei Hírlap  több információt is közöl az áldozatról. 

Rózsa Flores ugyanis korábban a Fejér Megyei Hírlap  tudósítója volt. Egykor a délszláv háborúról, majd az azt követő Albániai eseményekről tudósított.

A magyar-bolíviai-horvát állampolgárságú férfi az Fejér Megyei Hírlap munkatásával, Tihanyi Tamássl közösen könyvet adott ki, amely Flores délszláv háborús tudósításait is tartalmazza. 

További részletek, idézetek Rózsa Flores könyvéből és  folyamatosan frissülő hírek az Fejér Megyei Hírlapon. Klikk ide! 

A www.vasnepe.hu oldalon folyamatosan frissülő, részletes információkat olvashatnak és az erősebb idegzetűek videót tekinthetnek meg a kivégzésről: http://www.vasnepe.hu/" target="_blank"cimlapon/20090416_bolivia_lelottek_ket_magyart





Március 26-án a Bagdadtól 20 kilométerrel északra fekvő Tádzsi város amerikai támaszpontján tragédia történt. Akkor egy amerikai katona lőtt fejbe egy zalai férfit. Részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!