Tizenöt éve tartó kapcsolat

2018.08.18. 11:00

Évente látogatást tesznek egymásnál az egyesületek tagjai

Együtt ünnepelték meg a 15 éve fennálló szakmai kapcsolatot az Iharosberényi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület, illetve a Hamburg-Eidelstedt-i Önkéntes Ifjúsági és Felnőtt Tűzoltóság tagjai.

Horváth-Balogh Attila

A vendégek és az iharosberényiek a Balatonberényi Önkéntes Polgárőr és Tűzoltó Egyesület tagjaival

A jeles eseményre a valamikor Zala megyéhez tartozó, de ma már Somogy nyugati szélén található Iharosberényben került sor. Mint azt Lednitzky Miklós Jánosnétól, az iharosberényi szervezet elnökétől megtudtuk: a két egyesület tagjai az elektronikus kapcsolattartáson kívül minden évben személyes látogatást is tesznek egymásnál.

- Az elmúlt időszakban számos partneri együttműködést alakítottunk ki, a legrégebbi kapcsolatunk a német Hamburg-Eidelstedt-i Önkéntes Ifjúsági és Felnőtt Tűzoltósággal van – mondta el lapunknak. – Az elmúlt évben hivatalos formába öntöttük partnerkapcsolatunkat a horvát DVD Subotica Podravska-val és kialakulóban lévő együttműködésünk van a szlovákiai Bősi Önkéntes Tűzoltósággal. Ezen kívül számos belföldi szakmai, baráti kapcsolatot ápolunk szőkedencsi, alsópáhoki önkéntes tűzoltókkal, söjtöri és balatonberényi polgárőrökkel.

 

A Nagykanizsai Tűzoltó-parancsnokságon tett látogatás alkalmával Szabados Gergely tűzoltó parancsnok-helyettes tartott előadást a hamburgi látogatóknak Fotó: Lednitzky Miklós Jánosné

Mi ezeket a kapcsolatokat nagyon fontosnak tartjuk, igyekszünk őket tartalommal megtölteni.

Ennek jegyében a Hamburg-Eidelstedt-i tűzoltók az együttműködés 15 évfordulója alkalmából egy hetet töltöttek nemrég Iharosberényben. A házigazdák számos programmal várták a kollégákat: velük együtt felkeresték a nagykanizsai hivatásos, a böhönyei önkormányzati, a szlovákiai, bősi önkéntes, a balatonberényi önkéntes kollégákat, valamint a Balatoni Vízi Polgárőröket, de részt vettek kaszói, Balaton-felvidéki kiránduláson is. Jártak Szentgotthárdon, az Opel gyárban, Budapesten hajómúzeumokban és sétahajóztak a Dunán.

A vendégek és az iharosberényiek a Balatonberényi Önkéntes Polgárőr és Tűzoltó Egyesület tagjaival

- Anyagi támogatást mindehhez Iharosberény polgármesterétől, Zsirmon Endrétől, a Somogy Megyei Közgyűlés elnökétől, Bíró Norberttől és Szászfalvi László országgyűlési képviselőtől kaptunk, amiért köszönet illeti őket – tette hozzá Lednitzky Miklós Jánosné. – A búcsúesten kisebb ajándékokkal kedveskedtünk vendégeinknek. Úgy vélem, az évek során a két egyesület tűzoltói között életre szóló barátságok születtek. A hamburgi első szervező, Thorsten Niedermann szerint a legfontosabb, legszebb a sok csodálatos közös programon kívül a fiatalok közös focimeccsei, táncai, beszélgetései esténként, mert ez jelenti a garanciát arra, hogy a kapcsolatunk még sokáig élő lesz. Mert ezek a gyerekek a szemünk előtt nőnek, nőttek fel, akárcsak a ma már ifjúsági tűzoltó parancsnokként ténykedő Steffen Kütz és a felnőtt parancsnok Sebastian Schwebe, akik szintén elkötelezettek a kapcsolat további mélyítése iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában