Közélet

2019.07.21. 13:30

Motorral a világ körül – utazni, látni és megismerni a világot!

55.000 – 60.000 kilométeres utat elsőre egy évesre tervezték, de kiderült a motor repültetése egyik kontinensről a másikra időigényes, ezért úgy másfél évre számol a jegyes pár. Molnár Áron keszthelyi fiatal aki évek óta Angliában él, ott ismerte meg jelenlegi kedvesét Stephaniet. Egy motoros fesztiválon érkezett az ihlet neki indulnak ők is a nagyvilágnak, így eladták mindenüket és az összegből megtervezték útjukat. Ahogy Áron fogalmaz a költségek nagy része a motor szállítástól függ, illetve attól hány éjszakát szükséges eltölteniük szálláson, nem sátorban.

Motorral a földkörül – útiterv

Stephanie és Áron útinaplót vezet a föld-körüli utazásukról. (Fotó: Barankovics Ildikó)

Elindultak Angliából Walesből, majd Dél-Anglián keresztül Franciaországba, a Belga határt követve Luxemburgon át vissza Franciaország, kicsit bementek Németországba, majd Svájcba. Onnan Olaszországba vitt az utuk, ahol egy egész hetet motoroztak, majd Bariból átmentek komppal Albániába. Macedónia következett ahonnan Montenegróba érkeztek és onnan tovább Horvátországba, majd Magyarország és Keszthely következett.

Stephanie és Áron Olaszországban.

További menetrend: Ahogy Áron fogalmaz autópálya kikerülésével főúton fognak haladni, hiszen a cél a helyek és ott élő emberek megismerése. Románia, Bulgária, Grúzia/Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Üzbegisztán, Mongólia, Oroszország, Malajzia, Indonézia, Bali, Ausztrália, Tazmánia, Új-Zéland, Kanada, Amerika és Írország.

55.000-60.000 kilométer, másfél év csodálatos tájak....

Természetesen felmerül a kérdés, mi hajtja a fiatalokat, miért indulnak el egy föld körüli motorozásra, erről is beszámol alábbi kis interjúnkban Áron, ahol a motorról is beszél:

 

Kövesd Áront és Stephaniet az Instagramon: http://picdeer.com/asgoeast

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!