Kosárlabda

2015.04.07. 15:28

Idényzáró Egerszegen - A ZTE NKK szerdán fogadja a PINKK-et

Zalaegerszeg - Lehet, hogy már csak egy lesz, de a cél az, hogy még két mérkőzése legyen a most zajló bajnokságban a ZTE NKK élvonalbeli női kosárlabda csapatának. Ehhez április 8-án, a 17 órakor kezdődő hazai találkozón le kellene győzni a PINKK Pécs 424 együttesét.

Kerkai Attila

Az viszont biztos, hogy a ZTE NKK számára ez lesz a 2014-2015-ös szezonban az utolsó hazai találkozó, ezért sem mindegy, milyen eredménnyel búcsúzik Gáll Tamás együttese a hazai pályától.

Az 5. helyért zajló pároscsata első felvonásában szombaton Komlón a címvédő PINKK-Pécs viszonylag simán, 88-67-re nyert és ezzel már csak egy győzelemre van ahhoz, hogy lezárja ezt a csatát.

- Egy edző mindig jobb játékot vár csapatától és így van ez most is - mondta a szerdai, 17 órakor kezdődő egerszegi ütközet előtt Gáll Tamás. - A rájátszásban kissé hektikus a szereplésünk, a PINKK elleni első meccs gyengére sikerült részünkről, most azt várom, hogy annál jobb teljesítményt nyújtunk. Sajnos a védekezésünk nem működött megfelelően, így az ellenfél könnyű kosarakat szerezhetett, ami alapvetően meghatározta a játékot. Az egerszegi találkozón erre nagyon oda kell figyelnünk.

Bár Zele Dorina (fehérben) nem kifejezetten center, de a magas poszton jelenleg ő a legerősebb játékosa a zalaiaknak. Fotó: Pezzetta Umberto

A szakvezető számításai végül bejöttek, vagyis, hiába távozott a baranyai csapattól a vezetőedző és a csapat egyik meghatározó játékosa, így is erős csapatuk maradt. Sőt, mint mondta motivált is, hiszen ha már elúszott a címvédés lehetősége a PINKK számára, a lehető legjobb helyezést akarja megszerezni a már Szentendrei áron által irányított csapat. A ZTE NKK viszont még egy bravúrt belevinne ebbe a szezonba.

- Olyan találkozó előtt állunk, amely nem reménytelen a számunkra, de a védekezésünkön mindenképpen javítanunk kell, mert csak ebben az esetben lehet esélyünk - vélte a szakvezető. - Mindenképpen a harmadik mérkőzésre akarjuk kényszeríteni a pécsieket, de persze tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. A PINKK főleg a centerposzton erősebb nálunk, itt tűnik a legnehezebben átjátszhatónak a csapatuk. Ez lesz az utolsó fejezete a most zajló bajnokságnak, hiszen ha lesz folytatás, ha nem, akkor is a szezon zárómérkőzését játsszuk a Városi Sportcsarnokban, ami jó lenne, ha sikeres lenne. Remélem, összekapjuk magunkat még erre a meccsre, hiszen a győzelem az mindig motivációt jelent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!