Kosárlabda

2012.02.09. 15:47

Gáll Tamást nem felejtették el a női kosárlabda-válogatottnál

Megtisztelő és nagy felelősséggel járó a feladat egyben, amely Gáll Tamásnak, a ZTE NKK női kosárlabdacsapata vezetőedzőjének jutott: az új szövetségi kapitány, a szlovák Stefan Svitek egyik segítője lesz.

Kerkai Attila

 
- Hivatalosan ugyan még nem nevezeték ki, de vehetjük biztosra, hogy ön is az új női szövetségi kapitány stábjának tagja lesz? 
 
- Tulajdonképpen igen, s bár szerződést még valóban nem írtam alá, de ennek csak technikai oka van. A legutóbbi Eb-selejtezők során az akkori kapitány, Székely Norbert segítője voltam, s úgy látszik, képben maradtam. Amikor Stefan Sviteket kinevezték, az események akkor gyorsultak fel velem kapcsolatban is.


- Árulja el, ismerte korábban is az új kapitányt, illetve mit gondol: minek köszönheti, hogy ismét önre esett a választás? 
 
- Ismerni csak annyira ismertem, mint mindenki más, vagyis tudtam, hogy korábban játszott Magyarországon. Három hete volt egy személyes találkozásunk, akkor láttuk egymást először. Sajnos a nyáron nem jutottunk ki az Európa-bajnokságra, de a döntéshozók valószínűleg úgy érezték, hogy én képviselhetem a folytonosságot a stábban. A válogatottnál dolgozni nagy megtiszteltetés, és gondolom, nem kell külön megmagyarázni, hogy miért. Ezenfelül pedig lehet, hogy azért is gondoltak újra rám, mert valamit jól csinálunk itt Zalaegerszegen. Stefan Svitek másik segítője a szintén szlovák Maros Kovacik lesz, így valószínűleg azt sem szerették volna, hogy ne legyen magyar szakember a stábban.
 
- Kialakult már a munkamegosztás? Már csak azért is, hiszen ön egyben az U20-as válogatott edzője is lesz.
 
- Igen, ez lényeges szempont, ugyanis a fiatalok jelenthetik a közvetlen utánpótlását a felnőtt válogatottnak. Ismert, hogy 2015-ben Magyarország rendezheti a női Európa-bajnokságot, és a mostani U20-as csapatból akár két-három játékos is bekerülhet a jövőbeni felnőtt keretbe.

- Mennyiben befolyásolja ez a megbízatása a ZTE NKK-nál végzett munkáját? 

- Igazából a nyár végén lesz majd átfedés, de azt gondolom, hogy megoldjuk ezt a problémát is. A miénk kis klub, de egy ilyen lehetőséget meg kell ragadni és az itteni munka  persze nem csak az enyém  elismerése is, hogy a válogatottnál dolgozhatok. Előrelépés mindannyiunknak, ez nem lehet vitás.


2015, DE ELŐBB JÓ LENNE 2013 IS!
A fő cél persze nem csak a 2015-ös hazai rendezésű Eb-n való részvétel, hanem a 2013-as kontinensvetélkedőre is ki „kell” jutnia a magyar  női válogatottnak. Rendezőként ugyanis a három év múlva esedékes vetélkedőre nem kell selejteznie a mieinknek, azonban három évig „meglenni” tétmérkőzések  nélkül sem túl szerencsés... Ezért lenne fontos már az idei selejtezősorozat sikere is, amely a 2013-as Eb-re kvalifikál, hogy minél jobban felkészüljünk a hazai Európa-bajnokságra.



Kosárlabda

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!