Kosárlabda

2012.02.03. 18:25

A legjobb kosarasok

Pénteken az Arany Bárányban megtartották a hagyományos díjátadót a megyei kosárlabda szövetség vezetői. Ebben az esztendőben is díjazták a legjobb teljesítményt nyújtókat.

Bóbics László

Pásztor Géza, a megyei szövetség tiszteletbeli elnöke köszöntötte a résztvevőket,  majd dr. Villányi Antal elnök emlékezett az elmúlt időszak legjobbjaira.

 - Naptári évet veszünk alapul, s ebben ki kell emelnem, hogy a ZTE NKK női együttese szenzációs évet produkált  - kezdte dr. Villányi Antal.  - A klub fennállásnak eddig legjobb eredményét érte el. A nők mezőnyében bronzérmet nyerni nagy eredmény. Ennek a sikernek érthetően örülünk, ugyanakkor nagy csalódás számunkra a ZTE KK mélyrepülése. Pozitívumként könyveljük el, hogy újjáalakult a Magyar Kosárlabdázók Szövetsége, és zászlójukra tűzték, hogy belátható időn belül egyértelműen a legnépszerűbb teremsport legyen a kosárlabda. Nagy dolog, remélhetőleg így is lesz.

Dr. Gyimesi Endre, országgyűlési képviselő, a Magyar Kosárlabda Szövetség elnökség tagja gratulált a legjobbaknak, és tolmácsolta az országos szövetség elnökének, Szalay Ferencnek a jókívánságait.

Ezt követően a díjátadásra került sor.
Az utánpótláskorúaknál a lányoknál a kanizsai Vadmacskák tehetséges fiatalja, Kiss Virág vehette át a díjat. A fiúknál pedig a Zalakerámia-ZTE KK NB I-es csapatában játszó korosztályos válogatott, Kerkai Ákos. A felnőtt nőknél Zsovár Orsolya (ZTE NKK), a férfiaknál pedig Gáspár Dávid (Zalakerámia-ZTE KK) kapta a legtöbb voksot. Az edzők közül Gáll Tamás vehette át a legjobbnak járó serleget. A megye kosárlabdázásáért díj büszke tulajdonosa pedig tegnaptól a nagykanizsai Mádé Károly lehet.

A legjobb férfi kosárlabdázónak járó díjat Gáspár Dávid vehette át, aki már utánpótláskorú sportolóként is többször bizonyult megyénkben a legjobbnak, így fogalmazott: Sajnos csapatunk nehéz helyzetben van, ennek ellenére én kaptam a díjat. Ez nagy megtiszteltetés, és újabb erőt ad a folytatáshoz.

Az év sportolói - Az elmúlt esztendő kiválóságai átvették a serleget

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!