Kosárlabda

2011.12.06. 17:17

Kanizsa KK: fontos mérkőzést nyertek a dél-zalaiak

A férfi kosárlabda NB I/B-ben a dél-zalai együttes bravúros idegenbeli győzelmével megerősítette vezető pozícióját a tabella élén.

Kelemen Valéria

PVSK–Kanizsa KK DKG-EAST 70-79 (15-25, 18-18, 18-16, 19-20)
Pécs. Jv.: Kiss, Maár, Lövész. Kanizsa KK DKG-EAST: Bausz 15/3/3, Neal 29, Beák 8/6, Hoffmann 14, Czigler 4. Csere: Bus, Balogh 2, Tóth 5/3, Zsámár, Murvai 2. Edző: Kovács Nándor


A forduló egyik rangadójának számító mérkőzésen hat percig fej fej mellett haladtak a csapatok (15-13), azután egy csapásra megváltozott minden, mert a kanizsaiak megtalálták a pécsiek gyors játékának ellenszerét. A következő négy percben Neal kosaraival zsinórban 12 pontot szerezve vette át az irányítást a gépgyári csapat (10. p.: 15-25). A II. negyedben előbb felzárkózott a hazai gárda, majd ismét Bauszék percei következtek, így a félidő végére visszaállt a tízpontos különbség.

Fordulás után sem változott sokat a játék képe: míg a hazaiak gyors indításokra alapoztak, addig a kanizsaiak igyekeztek türelmesen szőni a támadásaikat, s kihasználni a palánk alatti fölényüket. A záró etap harmadik percétől leblokkolt a KKK DKG-EAST: eladott labdák, pontatlan támadásbefejezések jellemezték a játékukat. Ezt kihasználva egy 13-0-as rohammal átvették a vezetést a vendéglátók (36. p.: 66-63). Szerencsére az időkérésnél sikerült rendezni a sorokat, s az addig gyengélkedő Beák két triplájával már újra a vendégeknél volt az előny, akik jól védekeztek, s már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

A várakozásoknak megfelelően nehéz, végig küzdelmes mérkőzésen nyert a kanizsai csapat, mely ezzel a győzelemmel megerősítette vezető helyét a tabellán.

Jók: Neal, Hoffmann, Bausz.

Kovács Nándor: „Egy jó formában lévő csapatot győztünk le idegenben. Ez a siker még sokat jelenthet a későbbiekben.”  



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!