Kosárlabda

2011.10.10. 16:56

Kanizsa KK: Neal-t nélkülözve is sikerült

Tartalékosan nehezebben nyert a Kanizsa KK csapata az NB I B-s férfi kosárlabda-bajnokság negyedik fordulójában az Újbuda gárdájának az otthonában.

Benedek Bálint

Újbuda TC– Kanizsa KK DKG East 55-63 (12-14, 16-14, 15-12, 12-23)
Budapest. Jv.: Gaál, Józsa. NB I B-s férfi mérkőzés.

Kanizsa: Bausz (6), Balogh (3), Beák (33/15), Zsámár (3), Hoffmann (16). Csere: Bus (2), Tóth (-), Cziegler (-), Stárics (-). Edző: Kovács Nándor.


Az amerikai Neal térdproblémái miatt nem szerepelhetett, míg Murvait kézsérülése akadályozta abban, hogy pályára léphessen. Talán a játékosok hiánya is közrejátszhatott abban, hogy a gépgyáriak pontatlan dobásokkal kezdtek, de mivel a védekezésre figyeltek, átvették a vezetést. A második negyedben sem változott a játék képe: mindkét csapatnak gondjai akadtak a támadások befejezésével.

A fordulást követően sem tudott megújulni a vendég gárda, s némi örömre egyedül csak az adott okot, hogy a lepattanók megszerzése kiválóan sikerült. A játékrész végére három ponttal mégis a hazaiak vették át a vezetést. Az utolsó tíz percben „megtáltosodtak” a dél-zalaiak és a végig kitűnően játszó Beák és Hoffmann vezérletével növelték előnyüket (33. p.: 45- 49). A kanizsaiak a továbbiakban alig kaptak kosarat, így ha nehezen is, de győztek.

Jók: Beák, Hoffmann.

Kovács Nándor: „Az elejétől jól védekeztünk, s bár nem volt könnyű, mégis hoztuk a kötelezőt."



Kosárlabda

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!