Kosárlabda

2011.02.01. 11:16

Kanizsa KK: véget vetettek a gyenge szériának

Az NB I B-s férfi kosárlabda-bajnokságban a tartalékos Kanizsa KK vasárnap küzdelmes mérkőzésen nyert a tabellaszomszéd Győrszol ellen.

Benedek Bálint

Kanizsa KK DKG East– Győrszol SZESE 80-65 (19-14, 20-18, 21-21, 20-12)
Nagykanizsa, 150 néző. Jv.: Tóth K., Németh A. Kanizsa: Tóth (11), Balogh (22/6), Stárics (21), Murvai (6), Zsámár (4). Csere: Kovács D. (1), Klír (12), Lovas (1), Beck (2), Hartai (-). Edző: Farkas László.


A center Hoffmann és két kaposvári kettős igazolású játékos nélkül lépett pályára a gépgyári együttes, mely azonban ettől függetlenül jól kezdett (5. p.: 13-7). A vendégek távoli dobásokkal tartották a lépést, miközben a palánk alatt Murvaival kellett megküzdeniük minden lepattanóért. Utóbbi jól állt a lábán a második negyedben is, ám egyedül nem tudta megőrizni az előnyt (15. p.: 23-23). Ekkor azonban Stárics pörgette fel a játékot, új lendületet adva a hazai csapatnak.

A fordulás után a vendégek gyorsították játékukat, illetve agresszív védekezéssel igyekeztek feltartóztatni a lelkes hazaiakat – elsősorban is a szenzációs formába lendült Murvait és a sok szép kosarat szerző Baloghot (28. p.: 54- 47). A záró negyedre aztán kimerült a győri legénység, mely valószínűleg fejben is elfáradt, hisz´ ebben az időszakban már csak durva szabálytalanságokkal próbálta feltartoztatni Stáricsékat. A hazaiak ebből nem kértek, inkább ötfordulós rossz szériájukat megszakítva győztek.

Jók: Balogh, Stárics, Murvai.

Farkas László: „Gratulálok a fiúknak a lelkesedéssel kivívott győzelemért!”  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!