Kosárlabda

2010.10.01. 19:30

Jön a Körmend!

Annak ellenére, hogy a szerb sztárcsapat, a Crvena Zvezda betegség miatt lemondta a szombati egerszegi szereplést, nem maradnak meccs nélkül a zalai kosárlabda szerelmesei.

Bóbics László

A Zalakerámia-ZTE KK szombaton 18 órakor a  Körmend együttesét látja vendégül előkészületi találkozón.  A ZTE FC-Újpest FC  NB I-es bajnoki találkozó (15.00) után  a sportbarátok - hajdani időket idézve - a futballpályáról átvonulhatnak a sportcsarnokban és ott is egy izgalmasnak ígérkező találkozónak lehetnek szemtanúi.
A csarnoknál 17.30 nyitnak a pénztárak. A klub előljárói úgy terveznek, hogy bizonyára sokan lesznek kíváncsiak a csapatra, - no meg a Körmendre  - és így szépszámú publikum gyűlik össze a kosárlabdameccsen is.

Igaz, hogy előkészületi találkozóról van szó, de a két csapat csatája mindig presztízs meccset hoz. Ha nem is lesznek  - ki tudja  - olyan párharcok, mint a bajnokin , de így is izgalmas találkozóra van kilátás. Remélhetőleg a szurkolók is barátságos mérkőzésnek tekintik a mai meccset.

A ZTE NKK  gárdájára viszont éles mérkőzés vár. Szombaton 18 órától Szolnokon vendégeskednek.

-  A győzelem reményében utazunk a tisza-parti városba  - jelentette ki Gáll Tamás az egerszegiek vezetőedzője. Vendéglátóink a két eddigi bajnoki találkozójukat megnyerték. Jó csapatuk van. Nagyszerűen dobó társaság rázódott össze náluk. Ha lendületbe jönnek, nagyon sok együttesnek megnehezíthetik a dolgát. Ezt nem szeretnénk. A BSE elleni találkozón látottaknál lényegesen hatékonyabban kell védekeznünk. Képes is erre a csapatunk. Ha sikerül 60 dobott pont körül tartani vendéglátóinkat, akkor sikerrel vehetjük az akadályt.

- Játszik a gárdájában két ex-szolnoki is.

- Igen Szalay Virág és Sonyák Zita is a szorosan kötődik a városhoz, a térséghez. Az ezen a találkozón remélhetőleg előny lesz. Mind a ketten nagyon jó adottságokkal rendelkeznek és remélhetőleg nem pörögnek túl, hanem hasznos tagjai lesznek jelenlegi klubjuknak. Biztos plusz motiváció számukra a tisza-parti csarnokban játszani. Nagyon komolyan számolok velük és a keret többi tagjával együtt szeretném ha örülhetnénk a mérkőzés végén.

 

Hónap végi meccs inkább a tévében

Nagy kérdés, mekkora lesz az érdeklődés a Zete-Körmend találkozóra. Napjainkban érdekes helyzet állt elő a mérkőzések nézettségét illetően. Egyre többen vallják be egy kicsit szégyenkezve, bár többségüknek nincs miért, hogy a hónap végéhez közelegve bizony jobban szeretik a találkozókat a tv-ben megnézni. A halkan elhangzó ok, a pénz hiány. Ez nem csak a kosárlabdára a futballra, és más sportágra is igaz. Ez a helyzet nem csak Egerszegre, az egész országra jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!