Kosárlabda

2010.09.19. 08:21

Vereség, de most ez is belefért (képgalériával frissítve)

A hazai csapat két győzelmével páholyból várhatta a szombati mérkőzést, hiszen az eredménytől függetlenül már a Göcsej Kupa döntőjébe jutott, ahol a Szolnok lesz az ellenfele vasárnap kora délután.

Urbanics Pál

Zalakerámia ZTE KK - BC Mures 65-82 (21-23, 19-29, 12-22, 13-8)

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 1000 néző.

Zalakerámia ZTE KK: Williams (10), Vojvoda (10/6), Baki (10/6), Wilson (-), Tóth Á. (10). Csere: Tóth G. (6), Bödör (4), Kámán (-), Kinter (11), Gáspár (4), Vertetics (-), Délity (-)

BC Mures: Barlow (14), Forte (15/3), Sirutavicius (5), Lapuste (11), Mladenovic (17). Csere: Cooley (4), Jakab (6), Pora (5/3), Buciuman (-), Patru (2), Dumitru (3/3), Gabriel (-)

A marosvásárhelyi BC Mures 2004-ben alakult meg és jelenleg a román pontvadászat sokszínű tagja. Érdekesség, hogy a ma a ZTE ellen is játszó JuJuan Laray Cooley már 2006 óta tagja a csapatnak, ami egy amerikai játékos esetében nem mindennapi dolognak számít térségünkben. A marosvásárhelyiek nyáron szerződtették kispadjukra a Salgótarjántól elköszönő Déri Csabát, aki tavalyi csapatából magával vitte Eddy Mayfield Barlowt és Gytis Sirutaviciust is.

Az első pontokat Williams szerezte két sikeres büntetőből, de a folytatás már nem alakult ilyen fényesen, hiszen a 3. percben Jason Forte zsákolásával már 6-12-re vezetett a vendégcsapat. A Barlow-Forte-Mladenovics tengely frissen mozgott az első negyedben, míg a hazaiak inkább csak kapaszkodtak az Marosvásárhely után, de néhány szép Tóth Ádám és Lorenzo Williams kosár azért jelezte: a bajnok is ott van a pályán. Az első negyed záróakkordjaként Vojvoda hintett egy szépen kivezetett triplát, amivel két pontra zárkózott a ZTE KK. 

Völgyi Péter, annak ismeretében, hogy a csapat már döntőbe jutott, megpróbálta a fiatalabb játékosokat is mélyvízbe dobni, így a második negyedtől folymatosan húzott el a Mures. Az a BC Mures, amelyben előfordult, hogy három amerikai, egy litván és szerb játszott egyszerre...

A mások félidő negyedik percében egy szép Barlow-Forte Alley oop után már húsz is volt közte: 42-62. A vége 17 pontos vereség lett egy olyan mérkőzésen, ahol Kyle Wilson 7, Kámán Tamás 8, Tóth Ádám pedig 16 percet játszott. Holnap a Szolnok elleni döntőben nyilván ez a játékperc emelkedni fog...

Völgyi Péter: - Mivel tegnapi sikerünkkel már megvolt a csoportgyőzelem, ezen a mérkőzésen a fiatalok több játéklehetőséget kaptak. Helyenként kellően agresszívak voltunk és jól is játszottunk, de a sok légióssal felálló Mures ellen kevés esély volt a partiban maradásra. Fiatal játékosaimnak voltak jó és rosszabb szakaszai, láthattuk,  ha túl nagy nyomás volt rajtuk védekezésben, akkor sokszor tévesztettek. Sokat kell még dolgoznunk velük!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!