Kosárlabda

2010.09.21. 05:29

"Unalmasan" is hasznos

Ismét elérte célját, de ez így van már 41. esztendeje... A CAR-INSide Göcsej Kupa nemzetközi kosárlabda torna továbbra is kedvenc állomása a honi együtteseknek, elvégre itt lemérhetik, hol tartanak a felkészülésben.

Kerkai Attila

 A torna sikeressége szerencsére nem ezen múlt, a férfi mezőny hazai szinten kifejezetten erős volt, az élcsapatok közül alig hiányzott. A döntőbe mindenképpen a két legerősebb együttes került, hiszen a címvédő és bajnok Zalakerámia-ZTE KK és a végső győztes Szolnok is megérdemelten jutott a fináléba, melyet 85-79-re a Tisza-partiak nyertek meg. A zalai vereség persze azért is volt fájóbb a szurkolóknak, mert zalai oldalon mégiscsak a bajnokról van szó, azonban azt is látni lehetett: a ZTE most tényleg egy alakulófélben lévő együttes, míg a Szolnok jóval több, megfelelő rutinnal felvértezett játékossal rendelkezik. A döntő után hibákról esett szó zalai oldalon, Völgyi Pétert, a kék-fehérek szakvezetőjét leginkább az bosszantotta, hogy ezek zöme önmaguktól jött, nem az ellenfél kényszerítette ki őket.

 

- A tizenötből tíz a mi saját hibánk volt, a lepattanócsatát viszont megnyertük a Szolnok ellen, s ez örömteli - vont mérleget a döntő után Völgyi Péter, a zalaiak edzője. - Ezt a meccset meg akartuk nyerni, de érződött, hogy a negyedik mérkőzésünk volt négy nap alatt, ami persze igaz a Szolnokra is. Ami a felkészülésünket illeti, védekezésben azt kaptam, amire számítottam, támadásban viszont nem.

Essék szó az ellenfelekről is: a Szolnok tényleg bombaerős lesz, a Körmend a volt egerszegi Rashad Bell-lel nagyot húzott, s a Falco is ütőképes csapattá formálódhat.

A győztes Szolnok edzőjét, Pór Pétert is megkérdeztük. Ő legelőbb örült annak, hogy szoros meccseket vívtak a tornán, illetve beszélt arról is, szerinte milyen játékerőt képvisel majd a bajnoki címvédő alakulat az új szezonban.

- Az első találkozótól eltekintve valóban kiélezett meccseken jutottunk túl, s ez azért is volt fontos, mert minden mérkőzésen mást gyakorolhattunk. A ZTE erős együttes lesz, tele fiatalokkal, éppen ezért egy hajtós csapat formálódik, amely a legjobb nyolcban biztosan ott lesz. Azon belül pedig tudjuk, már bármi előfordulhat...

 

A ZTE NKK női együttese kellemes meglepetésre a torna zárómérkőzésén legyőzte (77-61) a magasabbra taksált Győrt. Bravúr volt ez a javából, amivel az egerszegiek a második helyen végeztek a Pécs mögött.

- Ez a győzelem is megerősítheti a lányok munkába vetett hitét, hogy érdemes dolgozni - jelentette ki Gáll Tamás, a ZTE NKK vezetőedzője. - A sikerélmény nagyon fontos volt, bár persze akadnak hibáink is. Mind a három találkozónkon több szerzett labdánk volt az ellenfeleknél, s nekünk ez lehet a fegyverünk, hiszen ellensúlyoznunk kell azt, hogy igazából nincsnek magas embereink, s így a lepattanók terén hátrányban vagyunk.

 

A ZTE NKK a torna után véglegesítette az amerikai Daniela Page szerződtetését, aki a vasárnapi rajton is részt vehet. A női bajnokság ugyanis e hét végén kezdődik.Formálódó ZTE KK, ütőképes Falco és Körmend, valamint egy bombaerősnek tűnő Szolnok...

 

 

SZERVEZÉSI BRAVÚR IS

A CAR-INSide 41. Göcsej Kupa főszervez ője, dr. Villányi Antal ismét „nagyot alakított”. Manapság ugyanis nem könnyű ilyen erős mezőnyt összehozni, de a felmerül ő nehézségeket az idén is sikerült legyûrni. Azonban azt is látni kell, hogy egyre nehezebb feladatot jelent mindez, s ha a jövőben is szeretnék megrendezni a tornát, szükséges lesz a még szélesebb összefogás. Mert hiába a szakmai siker, ma már megfelel ő anyagi háttér nélkül semmi sem működik.

Korábbi híreink a kupáról a kapcsolt anyagok között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!