Kosárlabda

2008.05.28. 02:29

A jövő már érdekesebb

Zalaegerszeg - Nem sikerül egy füst alatt elintézni, így a héten kétszer is az Alföldre utazik a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata. A kék-fehérek ma Kecskeméten, pénteken pedig Hódmezővásárhelyen vendégeskednek, miközben egyre inkább foglalkoztatja már a jövő is a csapat híveit.

Kerkai Attila

A ZTE KK vezetése szerette volna, ha egy túrával sikerül lejátszaniuk az NB I A-csoportjának 9-14. helyéért zajló rájátszásban a záró két mérkőzést, azonban az ellenfelekkel nem tudtak ebben megegyezni. Így tehát ma az Univer KSE, pénteken pedig a Hódmezővásárhely vendége lesz az egerszegi csapat. A mérkőzéseknek már nincs tétje, a légiósok hazautaztak, így Nikola Lazics vezetőedző a keret valamennyi tagjának lehetőséget ad a bizonyításra. A szakvezető elmondta, a legnagyobb gondot az jelenti, hogy Keresztes és Tóth Á. is sérült, így gyakorlatilag center nélkül kell felállniuk.

Viszont egyre inkább foglalkoztatja a szurkolókat a csapat jövője, s bevalljuk, mi is érdeklődve fogadtunk néhány, a közelmúltban hozzánk eljutó információt. Ám először is arról: miért nem ünnepelte meg a klub első bajnoki címének huszadik évfordulóját? Már csak annak okán is, hiszen decemberben, a 15 esztendeje bajnokságot nyert együttest külön fogadás keretében köszöntötték, s akkor az hangzott el: az első aranyérem 20. évfordulójára nagy szabású ünnepséget terveznek. A kérdést dr. Kelemen Péternek, a klub elnökének tettük fel, aki így válaszolt:

- Eredetileg valóban úgy terveztük, hogy ünnepelünk, ám miután nem jutottunk be a legjobb nyolc közé, az alsóházi rájátszás negatív hangulatába nem szerettük volna beilleszteni a történelmi siker évfordulóját. Szeptember-október tájékán tervezzük ezt pótolni, amikor a bajnoki nyitány eljön. Egy nyílt nap keretében próbálunk méltó környezetet adni az egykori sikerkovácsoknak, illetve egybekapcsolnánk már az új csapat bemutatásával is.

Remélhetőleg az elnök nagyjából már tudja is, hogy kiknek a nevét olvashatja majd fel... Ám félre a tréfával! Megkérdeztük: van-e már elképzelés, kik maradnak és kik érkeznek, illetve tisztázódik-e az edző kiléte? Nikola Lazics szerződése lejár, hallani, hogy egy zalai kötődésű tréner is szóba jöhet, ám Laziccsal is tárgyalni szeretnének. Ha igazak az információink, akadnak elmaradások a fizetések terén is. Valójában mi a jelenlegi helyzet?

- Először is, vannak határozott elképzeléseink a jövőt illetően - válaszolta az elnök. - A bajnokság a héten lezárul, nagyon szeretném, ha a jövő héten már konkrétumokkal is szolgálnánk. Ami az edzőt illeti, Nikola Laziccsal is tárgyalni fogunk, melyek az ő elképzelései. Más nevet pedig most nem szeretnék említeni, mert már jómagam is hallottam jó néhányat... Ami a fizetéseket illeti, valóban akadnak elmaradásaink, ám kezelhető ez a probléma. A költségvetésünk úgy volt felépítve, illetve tervezve, hogy a nyolc közé jutunk, s az, hogy elmaradtunk a tervtől, a bevételi oldalon is megmutatkozott...

A legfontosabb viszont - és úgy érezzük, kikerülhetetlen a kérdés - a vezetés okul-e a most záruló szezon történéseiből? Véleményünk szerint ugyanis óriási esélyt szalasztott el a klub azzal, hogy idén nem csatlakozott a legjobbak mezőnyéhez.

- Kell lennie tanulságnak, például még egyszer nem fordulhat elő, hogy decemberben még játékost keressünk... - mondta dr. Kelemen Péter. - Sajnos túl sok jó magyar játékos nincs a hazai piacon, ezért kellenek a külföldiek. Azt szeretnénk, ha augusztus közepére-végére már a leendő légiósaink is a kerettel készülnének. A célkitűzés pedig nem lehet más, mint a legjobb nyolc közé kerülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!