Kistolmács

2015.06.03. 10:16

Kamerarendszer és polgárőrök a biztonságért Kistolmácson

Polgárőrség alakult nemrég a dél-zalai kistelepülésen – tájékoztatta lapunkat Birkás Zoltán polgármester, a csoport vezetője.

Horváth-Balogh Attila

Birkás Zoltán elöljáróban elmondta: a kistolmácsi polgárőr raj 6 fővel alakult meg, és szervezetileg a bázakerettyei polgárőrséghez tartozik.

– A falunkban működik kamerarendszer, most szerelünk fel újabb 3 kamerát, mert nyertünk egy pályázaton – bocsátotta előre a polgármester. – Ez azt jelenti, hogy összesen 15 kameránk lesz a belterületen. Azonban a külterületet, a zártkerteket is védenünk kell, ezért alapítottuk meg a polgárőrséget. A felszerelésünk még korántsem teljes, de jól alakul: kaptunk mellényeket, vízálló dzsekiket, lámpákat és két kerékpárt is.

Lábodi Attila, Bogdán Zsolt, Birkás Zoltán, Bíró István és Lábodi Károly. A 6. tag, Horváth Zoltán nincs a képen

Birkás Zoltán hozzáfűzte: fontos feladatuknak tekintik továbbá, hogy odafigyeljenek az idős, egyedül élő emberekre, úgy tűnik, erre szintén nagy szükség van. Jelezte továbbá: természetesen örömmel fogadnak újabb jelentkezőket, fiatalokat soraikba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!