Keszthely

2016.04.16. 19:50

CÖF fórum: Sorskérdés a kvóta népszavazás

Keszthely - A Civil Összefogás Fórum országjárása keretében szombaton Keszthelyen a Balaton Színházban rendeztek fórumot, amelyen Manninger Jenő meghívására Stefka István és Huth Gergely újságíró vett részt. A téma a migrációs helyzet és a betelepítési kvóta.

Magyar Hajnalka

A fórumot megelőző sajtótájékoztatón Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos elmondta, a bevándorlás ügyében már sok minden történt, de az unió vezetése nem oldotta meg a problémát, így további küzdelmekre van szükség.

Stefka István kifejtette, a modern kori népvándorlás keretében nem csak valódi menekültek érkeznek, hanem gazdasági bevándorlók, félkatonai alakulatok tagjai és terroristák is. Ezt az áradatot meg kell állítani, Európában is van 22,5 millió munkanélküli, először nekik kellene munkát biztosítani. Huth Gergely azt fejtette ki, újra meg kell vívni azt a harcot, amit 2011/12-ben a békemenet jelentett. Akkor a közös kiállással sikerült eltántorítani a nyugati spekulánsokat, akik az Orbán-kormány megbuktatására törtek. Most újabb nemzeti sorskérdés kíván kiállást, mégpedig a kvóta népszavazás. Huth Gergely meglátása szerint az EU a nemzeti kormányokat megkerülve  a menekültügyi szabályok megváltoztatásával akarja hazánkra kényszeríteni a kvótát. A nemzetnek egy elsöprő erejű népszavazással kell kimutatnia az akaratát, különben földbe döngölnek bennünket - hangoztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!