Keszthely

2015.10.29. 17:35

Vitával indult - képviselőtestületi ülés Keszthelyen

Keszthely - Hosszas vitával vette kezdetét csütörtökön a képviselőtestületi ülés az első, sürgősségi téma tárgyalásával, mely a közutak magáncélú használatának engedélyezéséről szól.

Keszey Ágnes

A FIDESZ- KDNP tagjai nem szavazták meg, hogy a polgármester hatáskörébe kerüljön, így minden kérelemről (mely több száz esetet jelent) a testületnek kell dönteni. A személyeskedésektől sem mentes vita során elhangzott: az ellenzők nem tudták áttanulmányozni az előző este megkapott anyagot, s később tárgyalnák. A polgármester elmondta: a képviselők az ülés kezdetéig kértek részletes információkat, így lett volna idejük átnézni. Hosszasan tárgyalták a polgármester szokásos tájékoztatóját az előző ülés óta eltelt időszakban végzett munkájáról. Az első két téma közel két órás vitája után kezdték meg a 18 napirendi pont tárgyalását, melyek között szerepelt a télre való felkészülés és a jövő évi turisztikai szezonra való készülődés: melyről még tárgyalnak majd, főként városi programok összehangolása miatt.

Döntöttek egy életveszélyes, Sörház utcai épület bontásával kapcsolatosan, valamint egy kenyérsütő kemence beszerzéséről a közétkeztetést biztosító konyhára. Az önkormányzat támogatja Vaszary Kolos szobrának felállítását és Korzáti Erzsébet, Szabó Lőrinc múzsájának készítendő emléktábla elhelyezését is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!