Keszthely

2014.01.21. 09:45

Romantikus, misztikus Álommenyasszony

Cserszegtomaj - Álommenyasszony címmel jelent meg a közelmúltban Nagy Tibor első kötete. A fiatalember három évig dolgozott a romantikus és misztikus elemeket egyaránt tartalmazó regényen.

Sámel József

Nagy Tibor (aki szerzőként NT Tibor néven szerepelteti nevét könyvén) már gyermekkorában is író szeretett volna lenni. Magyar irodalom és német szakos tanárként végzett, dolgozott újságíróként, miközben számos novellát is írt. Aztán nekifogott élete első regényének, az Álommenyasszonynak.

Nagy Tibor első romantikus könyvével, az Álommenyasszonnyal (Fotó: A szerző)

S hogy miről is szól a vaskos, kétszázötven oldalas kötet? Nos, Nagy Tibor érdeklődésünkre dióhéjban elmondta: a regény főhősét, Töreki Pált állandó kudarcok érik a párkeresésben. Végső elkeseredésében szinte már feladja a küzdelmet, amikor egyik éjszaka, valahol távol egy lánynak különös álmokban lesz része. Enikő látomásait vele párhuzamosan, azonos helyen és időben Pali is átéli. Komoly nyomozás és sok kaland után végre a valóságban is megismerkednek, majd csaknem elveszítik egymást. A boldogságért folytatott harcba természetfeletti erők is bekapcsolódnak. Uriel, az őrangyal bámulatba ejtő bölcsességgel segíti a fiatalokat, bár munkáját folyton megzavarja a kísértő démon, Asmodeus, aki igyekszik eltéríteni Palit a helyes útról. A szellemi és a fizikai világ párhuzamosan, ám egymást kiegészítve, nyomon követhetően jelenik meg.

- Arra törekedtem, hogy a könyvnek egyszerű, könnyen érthető nyelvezete legyen igényes stílussal - tette hozzá a szerző. - Úgy gondolom, a képszerű, izgalmas, néhol misztikus cselekmény sokak igényét elégítheti ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!