Keszthely

2013.06.24. 08:49

Matematika és fizika: csillagos ötös

Keszthely - Matematikából és fizikából nem csak sima jelest, hanem csillagos ötöst érdemel Sisák Mária Anna.

Sámel József

A Vajda János Gimnázium 12. d. osztályos diákja az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) idei döntőjében mindkét tantárgyból harmadik helyezést ért el. Matematikából Rónaky Attila, fizikából Farkas László készítette fel a megmérettetésre.

- Matematikából már harmadik osztályosan versenyeztem, de a fizikát is általánosban kedveltem meg - fogalmazott Sisák Mária Anna, hozzáfűzve: az elmúlt években számos versenyen vett részt, így az OKTV-n is járt már. - Örülök a sikereknek, jobb, mint amire számítottam. Úgy érzem, beérett a soksok készülés, gyakorlás, főként úgy, hogy minimális pontszámokkal (matekból például 0,4 ponttal) maradtam le az első helyről. E tantárgy egyébként könnyebb volt, mint a fizika.

- A helyezések önmagukért beszélnek - tették hozzá a felkészítő tanárok, akik úgy vélik, az eredmény a nyújtott teljesítmény mellett azért is kiváló, mert a megmérettetésen rengetegen indultak.

Sisák Mária Anna számára nem is kérdéses, hogy milyen irányban tanul tovább.

- Az ELTE matematika szakára jelentkezem, majd szeretném felvenni a fizikát is - fogalmazta meg céljait.

Farkas László, Sisák Mária Anna és Rónaky Attila. Fotó: Sámel József

A nemrég Budapesten megtartott Tehetség ünnepén egyébként Hoffmann Rózsa államtitkártól vehette át okleveleit. A rendezvényen Rónaky Attila tehetséggondozással kapcsolatos eredményes munkáját Graphisoft-díjjal ismerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!