Keszthely

2013.05.21. 08:54

Kocsa János biológiából jeles

Keszthely - A Bókay Árpád Országos Biológia Versenyen Csány-Szendrey ÁMK tanulója, Kocsa János 6. osztályos tanuló I. helyezést ért el az 5-6-os kategóriában.

Sámel József

Vargáné Péter Edit felkészítő tanár elmondta: a versenyre egy pályamunka elkészítésével lehetett bejutni még az előző félévben. A Természet detektíve voltam címmel művet kellett írni. János az erdei vöröshangyáról írt.

Ezt követte két 150-150 feladatból álló feladatlap és két otthoni kísérlet elvégzése. Az így szerzett pontok alapján, az országból az első huszonegy  tanulót hívták be az országos döntőre, melyet Budapesten rendeztek. A verseny egész napos volt, délelőtt írásbeli forduló, ahol egy 150 feladatból álló feladatsort kellett megoldani, délután pedig a szóbeli forduló zajlott. Ahol környezet-, természet- és egészségvédelmi témákból mérettek meg a tanulók. János sikerrel vette az akadályokat, és nagyon magas pontszámmal megnyerte a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!