Kálócfa

2017.03.30. 15:51

Épületeket, utakat újítanak fel Kálócfán

Kálócfa – A művelődési ház felújítása a legjelentősebb program a településen, de kisebb volumenű munkákkal is számol az önkormányzat.

Gyuricza Ferenc

Minderről Szabó András, a 86-os út mellett fekvő község polgármestere tájékoztatta lapunkat, aki azt is elmondta: a tervek egy részét akkor tudják csak megvalósítani, ha pályázati támogatáshoz jutnak.

– Az önkormányzatunk ez évi költségvetése megközelíti a 40 millió forintot, ebből körülbelül ötmilliót tudunk fejlesztésekre fordítani – foglalta össze röviden Szabó András. – A legjelentősebb feladat a művelődési házunk felújítása, ami már tavaly megkezdődött, azaz egy áthúzódó programról van szó, aminek finanszírozásából a helyi civil szervezet is részt vállal. Emellett az önkormányzati hivatal épületének nyílászáróit is szeretnénk kicserélni, erre azonban csak akkor kerülhet sor, ha tudunk hozzá pályázati támogatást biztosítani, például a Leader-program által.

A polgármester további elképzeléseket is említett. Az alsókálócfai községrészen lévő szoknyás harangláb felújításával is számolnak, csakúgy mint a római katolikus templom tornyának felújításával. Utóbbi egyházi feladat, ám szükség esetén az önkormányzat is hozzájárulna a költségekhez. A bel- és külterületi útjaik felújítására pedig kétmillió forintot különítettek el a költségvetésben.

Címkék#Kálócfa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!