Hírek

2017.04.18. 19:42

Jelzőőrt gázolt az úton

Nagykanizsa - A megengedett sebesség többszörösével hajtott az a fiatal nő, aki tavaly november 18-án útépítésnél dolgozó jelzőőrt gázolt el.

Arany Gábor

Az immár vádiratba foglalt történet szerint T. Szandra azon a napon déli fél tizenkettő előtt nem sokkal a 7-es számú főúton tartott személygépkocsival 105-110 km/óra sebességgel Petrivente irányából Nagykanizsa felé. Utasként a járműben élettársát és két gyermekét szállította. A 22-es kilométer közelében előbb 60 km/órás, majd 40 km/órás sebességkorlátozás, úton folyó munkák, útszűkület és jelzőőrös forgalomirányítás jelzőtáblák voltak kihelyezve a jobb oldali útpadkára, mert a közútkezelő alkalmazottai javították a korlátot félpályán lezárva az utat. A nő a táblák jelzéseit figyelmen kívül hagyva nem fékezett.

A balra ívelő kanyarba beérve észlelte az előtte 100 méterre a haladási sávja középső részén álló jelzőőrt, aki Állj! jelzést mutatott tárcsájával. Ennek láttán a sofőr vészfékezett, ettől a jobb oldali útpadka felé tért ki, ahova a jelzőőr is ellépett a felbukkanó robogó jármű láttán. A nő látva ezt és a korlát közeledését abbahagyta a fékezést, balra kormányzott, majd ismét vészfékezni kezdett. A feléje robogó személygépkocsi láttán azonban a jelzőőr közben az út közepe felé próbált elmenekülni, de már így sem tudta elkerülni az autót. A gépkocsi az úttest jobb szélétől másfél méterre elütötte a munkást, aki a padkára esett. A vészfékező autós az ütközés után 15 méterre tudott csak megállni. A balesetben a jelzőőr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, jobb oldali vállízülete kificamodott, bal sípcsontja eltörött és horzsolásokat szenvedett. Nem volt kizárható a maradandó testi fogyatékosság kialakulása sem.

A vádirat megállapítása szerint a baleset oka az volt, hogy a sofőr nem vette figyelembe a sebességkorlátozást és 40 km/óra helyett 105-110 km/órás tempóval haladt. Emiatt a jelzőőrt észlelve már nem tudott megállni.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba az esetről tájékoztatva közölte: az autós ellen közúti baleset okozás vétsége miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!