Hírek

2017.02.16. 17:31

Szennyvízcsatorna épül

Pórszombat - Régóta várt fejlesztés valósulhat meg a településen a szennyvízhálózat kiépítésével a következő időszakban.

Korosa Titanilla

- Tavaly nem tudtunk pályázni, így önerőből próbáltuk terveinkhez az anyagi hátteret biztosítani - mondta Tánczos László polgármester. - Több feladatot is elvégeztünk, ezek közül kiemelendő, hogy a temetőben a ravatalozó új tölgyfa ajtókat kapott, amiket a település egyik vállalkozója készített el, illetve a temető bejárata elé kovácsoltvas kapu került, amit helyi kötődésű mester készített. Nagy hangsúlyt fektetünk a helyben vagy a környéken dolgozó, de a faluhoz kötődő vállalkozók támogatására. Tavaly a szomszédos Kálócfával és Szilvággyal közösen részt vettünk a Start-munkaprogramban, így nálunk három fő foglalkoztatására nyílt lehetőség. Ennek keretében 10 kecskét, 8 racka juhot, illetve 30 tojótyúkot tartunk. Még kezdeti szakaszban vagyunk, de dolgozóink jól gondozzák az állatokat. Idén szeretnénk ezt a programot fejleszteni, szeretnénk kiskerti növényeket is termeszteni, több területen. Mindezzel értéket is teremtünk, az állatokkal tisztán tartjuk a patakpartot is, míg a tyúkok tojásait képviselő-testületi határozat alapján a dolgozók kapják, illetve egy részét felhasználjuk rendezvényeinken. Ezek közül tavaly sikeres és népszerű volt a gyereknap és az adventi gyertyagyújtás is.

Tánczos László polgármester a temető kapujánál. Az idei elképzelések közt utak kátyúzása is szerepel Fotó: a szerző

Az idei tervek közt szerepel még a ravatalozó felújítása: a tető lemezborítását már megbontotta a szél, illetve járólapos burkolattal látnák el a bejárat előtti részt. Emellett a korábban kipusztult fasort is pótolják a bejáratnál.

A településen a nagyobb esőzések alkalmával komoly gondokat okoz az árvíz. Ennek megoldására tavaly nagyobb földdepóniát emeltek a patak mentén.

- Ezt még folytatni kellene 100-120 méter hosszan, így a focipálya környéki belterületről kizárnánk a vizet - tette hozzá a polgármester, aki még egy vizes" témát is érintett: - A Zalavíz Zrt. nyertes pályázata révén zöld utat kapott a szennyvízhálózat kiépítésének terve. Ennek keretében a lenti agglomerációhoz csatlakozunk. Reméljük, az idén elindul és jövő év végére befejeződik a beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!