Hírek

2017.01.09. 22:06

Végakarat hamis aláírással

Cserszegtomaj - Hamis végrendelettel próbálta volt főbérlője vagyonát megszerezni az a harmincas éveiben járó nő, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Kibérelhető lakást keresve került kapcsolatba 2014 szeptemberében a cserszegtomaji idős férfival és feleségével K.-né L. Zsanett. A házaspár a családi háza önálló lakrészét adta ki, ahová a fiatalasszony családjával együtt költözött be október első napján.

Két és fél hónap telt el, amikor a régóta betegeskedő főbérlő meghalt. A férfi még az előző évben írásos végrendeletben részletesen rendelkezett ingó és ingatlan vagyonának sorsáról. A vádirat szerint a főbérlője haláláról értesülve K.-né úgy döntött, megszerzi az értékeit. Ehhez végrendeletet készített vagy készíttetett, mégpedig 2014. november 6-i dátummal. E szerint az elhunyt férfi minden vagyona örököseként egyedül K.-né L. Zsanettet jelöli meg. A végrendeleten az aláírás nem az örökhagyótól származott. A fiatalasszony az okirat tanúkénti aláírására Zalaegerszegen élő unokatestvérét és annak feleségét kérte meg.

Előtte telefonon egyeztetett velük, majd a személyes találkozón azt adta elő nekik, hogy az idős férfinél albérlőként kerültek olyan kapcsolatba, ami alapján a vagyonát őrá hagyta. Az idős férfi arra is megkérte, hogy az elkészített végrendeletet tanúkkal írassa alá. Ha azt megteszik, a vagyon megszerzése után egymillió forintot fizet nekik, tett ígéretet K.-né. Mindehhez hozzátette, ha bárki érdeklődne az aláírás körülményeiről, mondják azt, hogy gépvásárlás miatt jártak Cserszegtomajon az örökhagyónál, aki akkor kérte meg őket a végrendelete tanúkénti aláírására.

Ezután K.-né az iratot 2015 januárjában bemutatta a hagyatéki leltár ügyében eljáró jegyzőnek, aki továbbította az illetékes közjegyzőnek, utóbbi pedig feljelentést tett.

A történtekről tájékoztatást adva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, polgári ügyben elkövetett hamis tanúzás miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség a három személy ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!