Hírek

2016.11.09. 17:11

Nyílt napot tartottak a szociális klubban

Zalaegerszeg – Nyílt napot tartottak szerdán a Zalaegerszegi Gondozási Központ Szociális Klubjában.

Hajdu Péter

A gondozási központ Kosztolányi utcában működő klubjának, mint Rózsa Vajda Krisztina klubvezetőtől megtudtuk, jelenleg huszonnégy tagja van.

– Feladatunk, hogy pszichiátriai és szenvedélybetegeknek nyújtsunk nappali ellátást. Tavasszal és ősszel rendezünk nyílt napot, amivel az a célunk, hogy minél többen megismerjék a klubunkat. Ma bárki bejöhet, a klubtagjaink is hívhattak érdeklődőket, szívesen látunk mindenkit a mai programjainkon. Tájékoztatót adunk, be lehet kapcsolódni az eseményekbe – mondta lapunknak a szociális klub vezetője.

A program labdás tornával kezdődött a szociális klubban Fotó: Pezzetta Umberto

Közben az egyik teremben a városban tanuló gyógytornász hallgatók közreműködésével játékos bemelegítő torna kezdődött.

Utána dr. Szabó József, a megyei kórház pszichiátriai osztályának részlegeként az idén megnyílt nappali kórház vezetője tartott érdekes előadásokat. Az intézményben, ami alapvetően a pszichiátriai betegek rehabilitációját látja el, különféle terápiás foglalkozások zajlanak, amin a klub ellátottjai is részt vehetnek. Mint a klubvezető elmondta, jó az együttműködés a két intézmény között. Az érdeklődők ismereteket szerezhettek a nappali kórház új profiljáról, a szakember a lakossági szolgáltatásként beindított komplex alvásprogramot is bemutatta. Délután kosárfonás nyújtott kikapcsolódási lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!