Hírek

2016.11.07. 13:15

Újraélesztő készülékeket telepítenének Nagykanizsára

Nagykanizsa – Mobil újraélesztő készülékek beszerzésére és telepítésére tett javaslatot a legutóbbi közgyűlésen Szőlősi Márta képviselő.

Pásztor András

– Úgy vélem egy akkora városban, mint Nagykanizsa, feltétlen szükséges lenne néhány ilyen berendezés telepítésére, hiszen ezek az eszközök életet menthetnek – említette a képviselő, aki hozzátette: hirtelen szívmegállás esetén csak ritkán áll azonnal rendelkezésre szakszerű segítség, ezért az alapszintű újraélesztés az utca emberének a feladata.

– Újraélesztés nélkül 4-5 perc elmúltával, már visszafordíthatatlan idegrendszeri károsodások alakulnak ki. Amennyiben az áldozat szíve a mentők riasztásának pillanatában áll le, megkezdett újraélesztés nélkül minimális a  reális túlélési esélye. Az ilyen berendezéseket viszont azok is képesek használni, akiknek nincs elsősegélynyújtó gyakorlatuk.

A képviselő javaslata kapcsán Dénes Sándor polgármester elmondta: abszolút támogatja az ötletet, a jövő évi költségvetésben el is különítenek egy kisebb keretet egy mobil újraélesztő berendezés beszerzésére. A polgármester szerint a későbbiekben pedig bővíteni is lehet az eszközök számát.

Információink szerint egy mobil újraélesztő berendezés maximum 1-1.5 millió forintba kerülhet. Úgy tudjuk, hogy  az első kanizsai eszközt várhatóan a vásárcsarnokba telepítik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!