Hírek

2016.10.06. 14:30

Megépültek a támfalak!

Gosztola – Két partszakasznál is megépült a támfal, mellyel sikerült biztonságossá tenni az érintett részeket.

Korosa Titanilla

– A Lenti-hegy felől bevezető szakaszon és a falu belterületén 30, illetve 42 méter hosszúságban építették meg a támfalat önkormányzati és vis maior forrásból nemrég – tájékoztatta lapunkat Balogh Ferenc polgármester, majd hozzátette: az esőzések miatt leszakadt partoldal, becsúszott az árokba és főként a külső úton balesetveszélyes volt, a szűk részen két autó is nehezen fért el egymás mellett.


Balogh Ferenc mutatja az újonnan épült támfalat a Lenti – hegy és Gosztola közötti szakaszon

Most sikerült ezt a szakaszt 2 méterrel szélesíteni, így már buszokkal is gond nélkül lehet itt közlekedni. A polgármester arról is beszélt: több útszakasz is felújításra szorulna a falu kül- és belterületén is, ám erre vonatkozó, több millió forintos pályázataikat – hasonlóan a kápolnafelújítására benyújtottat – elutasították, pedig a vidék fejlesztése miatt ezekre mind szükség lenne, mivel saját forrásból erre nincs keret.

Az útfelújításoknál gondot jelent az is, hogy az összefüggő szakaszok egyes részei más-más tulajdonban – önkormányzati, erdészeti – vannak, így a pályázati lehetőségeket is nehezebb kihasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!