Hírek

2016.10.11. 18:35

A focit nem lehet elég korán kezdeni

Zalaegerszeg – Két műfüves, multifunkciós sportpályát adtak át tegnap a város két óvodájában, az Ovi-Foci program keretében.

Hajdu Péter

A kertvárosban a Csillagközi óvodában, majd a belvárosban, a Kosztolányi téri óvodában ünnepség keretében jelképesen átadták azt a két pályát, amelyet Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja által létrehozott Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány támogatásával létesítettek a nyár folyamán. Balaicz Zoltán polgármester az ünnepségeken visszaemlékezett, hogy az első ilyen pályákat 2013-ban hozták létre a városban az alapítvány támogatásával, elsőként a Kis utcai, illetve az Űrhajós úti óvodákban.

A Kosztolányi téri óvoda udvarán is benépesül a pálya, ha jobb idő lesz

– Ha azt akarjuk, hogy az ország és azon belül a megye, a város egészséges és sportszerető legyen, akkor az erre való nevelést a kisgyermekeknél kell elkezdeni. Ebben a tevékenységben kiemelkedő az Ovi-Foci program. Reményeink szerint a pályázatunk sikeres lesz, szeretnénk, ha 2017-ben a Radnóti úti székhelyóvodában, valamint a Napsugár úti tagóvodában is újabb focipályák épülnének – mondta a polgármester. Közölte még, hogy a tegnap átadott két pálya a tartozékaival és egyéb költségeivel 14 millió forintos beruházás volt, amiből 6,6 millió forint önrészt vállalt az önkormányzat, a többit pedig az alapítvány állta.

A Csillagköziben már a labdakezelést próbálgatták az óvodások

Dr. Molnár Andrea, az alapítvány elnöke elmondta, hogy a most átadott két pálya az országban a 173. és 174., s máig 30 ezer óvodás vesz részt a programban. A pályák hatszor 12 méteresek, s a foci mellett más labdajátékok elsajátítására, a labdás sportoknak a 3-6 éves gyerekekkel való megszerettetésére hivatottak. A program magában foglalja az óvónők továbbképzését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!