Hírek

2015.12.17. 18:17

Új vezető a helyi médiában, múlt a turizmusban, újjáéledhet a Balaton szálló: üléseztek a keszthelyi képviselők

Keszthely – Az iszapkotrás szükségessége, a Balaton szálló jövője és nyári szezonra való felkészülés is szóba kerül a képviselő-testület ülésén.

Keszey Ágnes

Ezévi utolsó soros ülésén 25 napirendi pontot tárgyalt a képviselő-testület. Elsőként zárt ülés keretében, hosszas, közel másfél órás tanácskozás után döntöttek a Keszthelyi Televízió Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói beosztására kiírt pályázatról. A három érvényes pályázatot benyújtó közül Németh Zsolt nyerte el a megbízatást, mely három évre szól. Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok idei várható eredményéről szóló tájékoztatók áttekintése során Ruzsics Ferenc polgármester megköszönte a televízió jelenlegi vezetője, dr. Molnár András munkáját, akinek megbízatása december 31-ig szól. A hulladékszállító céget érintően elhangzott a kintlévőségek kezelése és a szelektív gyűjtőszigetek sok helyen rendezetlen állapota, melyben a lakosságnak is szerepe van.

Romos és eladó. Egy cég felújítaná és életre keltené hajdan patinás Balaton szállót - erről is tárgyaltak a keszthelyi képviselők

A képviselők elé került Keszthely Gazdasági Programja, melynek kapcsán többen megfogalmazták észrevételeiket. Az iszapkotrás szükségessége is felvetődött, ám ehhez meg kell találni a megfelelő forrást. A 2020-ig szóló gazdasági program egyébként megtalálható a város honlapján. Az ülésen szóba került egy kutyás strand létrehozásának ötlete, ám a jogszabály szerint ebek nem mehetnek a vízbe, a fürdőzők közé. Októberben már tárgyalták a városvezetők a jövő évi turisztikai szezonra való felkészülés intézkedési tervét, melyben a város turisztikai szervezete, kulturális intézményei, múzeumai és közszolgáltatást nyújtó cégei fogalmazták meg terveiket. Akkor azonban felkérték az érintett szervezetek vezetőit, hogy bővítsék elképzeléseiket. A tervezések során felmerült, hogy szükség lenne a programok összehangolására, koordinálásra. Az elképzelések szerint a városnak egyedi kínálatot nyújtva, a Festetics - örökségre építve kellene kialakítania arculatát, s erre felfűzni a kulturális és turisztikai kínálatát. Döntés született, hogy a város továbbra is a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítványt bízza meg a népkonyha és nappali melegedő működtetésével.

Egy kérelmet is tárgyalt a képviselő-testület, mely a hajdan patinás, ma elhanyagolt, s használaton kívüli Balaton szálló tervezett újjálesztésével kapcsolatos. Egy keszthelyi székhelyű kft. jelezte az önkormányzatnak, hogy megvásárolna az épületet annak tulajdonosától, s felújítása után négy csillagos szállodát üzemeltetnének. A cég kérelemmel fordult az városhoz az épület melletti területrész megvételére és egy másik terület bérlésére. Ám ezek közpark minősítésűek, így az önkormányzat törzsvagyonába, tehát forgalomképtelen vagyoni körbe tartoznak. A képviselők úgy határoztak, hogy a fejlesztési célok megvalósítása érdekében kerüljön a testület elé a rendelet módosítása. Egy másik fejlesztésről is tárgyaltak. Egy tavaszi döntés szerint a kertvárosi benzinkút közelében a város megvásárolna egy telket, hogy azon sportcsarnok épüljön, támogatás igénybevételével. Mivel jelenleg erre nincs forrás, így a tulajdonos és az önkormányzat közötti szerződés módosításáról döntöttek, fenntartva a vételi szándékot 2017 végéig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!