Hírek

2015.12.15. 15:14

Süteményverseny az adventi programon Gyenesdiáson

Gyenesdiás – Szép és finom desszertekkel neveztek a helyiek az Adventi Gesztenyesütés és karácsonyi vásár keretében megrendezett süteményversenyre.

Keszey Ágnes

Nem csak lélekben készülhettek a helyiek és a Gyenesdiásra látogatók a karácsonyra. A helyi Turisztikai Egyesület által megszervezett rendezvényen, a kézműves vásáron ajándékokra lelhettek, sült gesztenyét, forralt bort, forró teát, frissen sült kolbászt és halászlevet kóstolhattak. A program az édes ízek bűvöletében is telt: a programot tizedik alkalommal rendezték meg, így szombaton hatalmas gesztenyetortával lepték meg a résztvevőket. Vasárnap pedig több mint harminc sütemény került a zsűri és a vendégek elé.

Szakály Tiborné francia mákost készített, mellyel díjat nyert,  mellette lánya, Szakály Bernadett

– Voltak csodásan díszített torták, szeletsütemények. Nagyon finom sós, pizzás töltött kiflit készítettek, de volt bejgli torta is. Nekem a legjobban ízlett a mákos szelet, a csoki torta, és a meggyes-csokis muffin. Örömmel vettük, hogy a margarin és a növényi hab, lassan kivonul, bátran használják a tejszínhabot, és a főzött krémeket. A házi sütemények, ízletesek és szépek voltak, mentesen aromáktól és mesterséges adalékoktól. Büszkeséggel tölt el, hogy évről-évre finomabb sütemények készülnek, és már családok, anya és lányai csapat is jelentkezett, három különböző süteménnyel – mondta Somogyi Zoltán, a zsűri elnöke.

A süteményversenyen nem hirdettek helyezetteket, hanem több kategóriában számos díjat osztottak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!