Hírek

2015.07.20. 11:17

A világbajnokságra készülnek az íjászok

Gosztola - Több szomszédos megyéből és Szlovéniából is érkeztek versenyzők a II. Zalaerdő Kupa íjászversenyre.

Korosa Titanilla

A szombati versenyt a Négy Kos Hagyományőrző és Íjász Egyesület szervezte meg, immár második alkalommal a Zalaerdő Zrt. közreműködésével. A rendezvényt nagy érdeklődés kísérte, a több kategóriában - például vadászreflex, tradicionális íj - és korosztályban induló versenyzőknek 28 céllal találták szembe magukat a pályán. A csapatok tagjai céltól célig két lövést adtak le különböző távolságokból, az elért eredményeket alapján összegezték az eredményeket mindenkinek egyénileg.

Gellén László (balról), Muczárt József és Konkoly László a zalaegerszegi Sólyom Íjász Egyesület képviseletében vettek részt a versenyen. Fotó: Kósa Róbert

A mintegy öt kilométer hosszú versenypályán több állatfigurát helyeztek el célnak, négyféle méterben. Minél nagyobb a cél, annál távolabbról lőnek rá a versenyzők. A felnőtt indulók számára a legnagyobb lőtávolság 55 méter volt.

A Négy Kos Egyesület tagjai már készülnek a hamarosan Gödöllőben megrendezésre kerülő világbajnokságra. A szombati verseny felkészülésül is szolgált az íjászoknak, az indulók felmérhették készültségüket a világbajnokságon várható, illetve ahhoz hasonló körülmények közt megtartott versenyen.

A negyven induló közül a szervező egyesület versenyzői közül első helyezést ért el Németh Kitti longbow felnőtt női, illetve tradi junior fiú kategóriában Lahocsinszky Márton, míg Hermán Péter második helyen végzett tradi felnőtt férfi kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!