Hírek

2015.06.02. 19:06

Lelke által jelen akar lenni mindenkiben - A Szentháromság nem elérhetetlen

Élet a Szentháromságban - erről a témáról értekezik aktuális elmélkedésében Stróber László zalaegerszegi apátplébános atya.

Isten nem távoli, elvont fogalom, hanem életünk és tevékenységünk helye. Fiában belépett az emberi történelmünkbe, Lelke által jelen akar lenni mindnyájunkban. Szerető Atya, aki együtt van szeretett Fiával, egyek a szeretet Szentlelkében.

A Szentháromság közössége nem elérhetetlen boldogság számunkra, hanem minden embernek valóságosan felkínált lehetőség. Isten azért teremtett meg, hogy ennek részesévé és részévé váljunk. Meghívása egyben az erőt is megadja ahhoz, hogy az ehhez szükséges változtatásokat életünkben végrehajtsuk.

Ez az átalakulás persze nem történik meg egyik napról a másikra: egy egész élet türelmes fáradozására, figyelmességére, hűségére van szükség hozzá. Másként viszont nem érdemes élni. A kereszténység döntés elé állít: vagy az élet isteni útját választjuk, vagy a pusztító és halálos önzését. A választás – józan tisztánlátással – nem lehet kérdéses.

Mégis milyen nehéz meghozni a helyes döntést!

A Szentháromság szeretete lakik bennünk, s mi már most a Szentháromság örömében tudhatjuk magunkat. Mi már most Őbenne élünk, a hit, a remény és a szeretet által. Egységben élünk Istennel: az Atya gyermekei, a Fiú testvérei, a Szentlélek templomai vagyunk.

„Örvendjetek és tökéletesedjetek! Buzdítsátok egymást, éljetek egyetértésben és békében. Akkor veletek lesz a szeretet és a béke Istene" – buzdít bennünket Pál apostol a Szentháromság ünnepén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!