Hírek

2015.06.04. 11:06

Halott rokona fogyatékossági támogatását vette fel hónapokig (frissítve)

Zalaegerszeg - Majdnem egy éven át halott rokona után vette fel a fogyatékossági támogatást az a 37 éves sárhidai nő, akit csütörtökön ítélt el a járásbíróság.

Arany Gábor

A történet 2009-re nyúlik vissza, a Sárhidán élő K. Andrea családi házába az évben költözött férfi rokona, akit betegsége miatt az asszony és élettársa gondozott. A rokon azonban sokszor volt kórházban, emiatt 2012 szeptemberében meghatalmazást adott K. Andreának, hogy postai küldeményeit vegye át. Pár héttel később a férfi fogyatékossági támogatás megállapításra kérelmet nyújtott be az államkincstár megyei igazgatóságához. Ez alapján 2013 januárjában havi 22.800 forint folyósításáról született határozat. A férfi nem sokáig vehette igénybe a juttatást, mert 2013. február 2-án meghalt.

K. Andrea azonban erről nem tájékoztatta a folyósító intézményt, bár tudta, hogy már nem jogosult felvenni a támogatást. Ily módon az asszony rendszeresen hozzájutott rokona fogyatékossági támogatásához. Ez tartott 2014. január végéig, ily módon összesen 261 ezer forintot vett fel jogtalanul.

Az egerszegi járásbíróságon szerdán jogerős ítélet született: megállapították K. Andrea bűnösségét társadalombiztosítási szociális vagy más jóléti juttatással visszaélés vétségében és önálló intézkedésként egy év próbára bocsátották.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!