Hírek

2015.05.01. 10:44

Megkezdődött a szezon - Balatoni Évadnyitó Keszthelyen

Keszthelyen május 1. hagyományosan a Balatoni Évadnyitó ünnepe. Megkoszorúzták a tavat és három napig szórakoztató programok is várják az érdeklődőket.

Keszey Ágnes

Ismét benépesül a Balaton-part, a strand  - egyelőre még szabadstrandként - is várja már a vendégeket és a Pavilonsor kávézói, büféi, éttermei, üzletei is kinyitottak. Május elsején már hagyományosan a Balatoni Évadnyitóval indul a szezon.

Pénteken a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar zenéje köszöntötte az ünnepség résztvevőit. Az ünnepi szónokok a jó szezon reményében  üdvözölték  a közönséget és nyitották meg az idényt.

- Láthatjuk, hogy van fejlődés a városban: számos megvalósult beruházás mellett halad a Balaton-part felújítása is. Egyre nagyobb a lehetőség, hogy olyan befektetők is jelentkezzenek, akik élénkítik a gazdaságot és  be is népesítik a Balaton-partot és Keszthelyt - mondta Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője.

 

A politikus beszéde után Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere a nap jelentőségéről szól.

- Május 1. az évadnyitó ünnepe. De ezen van Munkás Szent József, a  munkások védőszentje napja, Munkácsy Mihály halálának évfordulója és uniós csatlakozásunk évfordulója is. Ez az év pedig a „végre-év": végre átadásra került a buszpályaudvar, megvalósul a Balaton-part II. üteme, végre megújul a Festetics- mauzóleum és az Amazon. Mindezek tükrében végre egy jó szezont kívánunk magunknak, a hajósoknak pedig jó szelet - mondta a polgármester.

Az évadnyitó ünnepi szónoka, dr. Horváth Viktória rendkívüli és meghatalmazott nagykövet volt.

- Aki ebbe városba érkezik, ünneplőbe öltözteti lelkét, találkozni szeretne régi ismerősökkel, új élményeket keres. Az, hogy mit kap a várostól, annak fontos része, hogy mi mindent tudunk mutatni: szép tereket, utcákat, új épületeket. De nem csak ezek fogadják, hanem mi magunk emberek is. Attól függ az ő boldogsága, hogy mi hogyan mosolygunk rá. Csak akkor tudunk jól mosolyogni, ha hiszünk a jövőben és hiszünk abban, hogy ez a legszebb vidék, itt a legjobbak az ételek, itt a legjobbak a borok. Az kívánom a szezonra, hogy találjon egymásra egy alkotó, új üzenetet megfogalmazó közösség - mondta a szónok.

Vasárnap estig szórakoztató programok, koncertek, vásár, igazi majális-hangulat várja a közönséget a Balaton-parton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!