Hírek

2015.05.10. 13:44

Játékos sportnapot tartottak szombaton a bölcsődék dolgozói

Nagykanizsa – Játékos, vidám, győzelem napi sportkupával zárták a bölcsődei dolgozók a családok hete rendezvénysorozatot a TISZK udvarán szombaton.

Benedek Bálint

Az „Ússz, játssz, sportolj! – Közös mozgással a jövő generációjáért" miniprojekt célja a családok összekovácsolása. Kötélhúzás, bóják közötti szlalomozás bekötött szemmel és szívószál egyensúlyozás. Megannyi érdekes feladat várta a kisgyermeknevelőket, akiket a pálya széléről transzparensekkel biztattak családtagjaik. A jó hangulat Körmendi Viktória, az Egyesített Bölcsőde vezetője szerint garantált volt, hiszen eredményes hetet zártak, ugyanis a programok a család szerepét erősítették.

– Nem győzzük népszerűsíteni, hogy a család alapsejt a társadalomban, hiszen velük lesz közös jövőnk – tette hozzá a szakember. – Valljuk, hogy egy programsorozatnak csak akkor van értelme, ha a szülő számára térítésmentes, akkor szól a közösségépítésről és a felhőtlen szórakozásról. Ezért keresünk pályázati lehetőséget, szerencsére sok bölcsődebarát támogatónk van, akik szívesen adnak. A sport közösséget épít, a munkahelyi pedagógus közösségeink pedig mindig szívesen töltik együtt a szabadidejüket.

„Az „Ússz, játssz, sportolj! – Közös mozgással a jövő generációjáért" projekt egyik lényeges eleme is a mozgásról szólt, ugyanis az uszodában a szülőkkel közösen, játékosan tölthették el napjukat a gyermekek. A „Mozdul a bölcsőde, mozdul a család is" elnevezésű program szintén előbbi értékrendet közvetítette. Ráadásul e pályázat keretében 1,5 millió forint értékben négy kanizsai bölcsőde mozgásfejlesztő eszközökkel gyarapodott. Többek között tricikli, óriáscsúszda, tornapad és vízi játékok kerültek a Belvárosi Bóbita, a Rózsa, a Napraforgó és Meseház bölcsődékhez. Ez a fajta szemléletmód számukra tudatos vállalás és nem csak a pályázat idejére szól, hanem a jövőben is folytatódik többek között például a hazaszeretet témakörében. Jó úton járnak, hisz az országos számok is azt mutatják, hogy a gyed extra miatt hamarabb érkeznek a második gyerekek. A játékos vetélkedést végül holtversenyben a Napraforgó és a Meseház bölcsőde csapatai nyerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!