Hírek

2014.07.09. 12:30

„Jaj, úgy élvezem én a strandot!”

Most már úgy igazából ránk tört a nyár. A nagy hőségben remeg a levegő, izzik a városi beton. Ezt igazán már csak vízközelében, egy strandon lehet elviselni.

Múltidéző rovatunkat folytatva zalai strandokon teszünk egy kis időutazást. Legyen elsőként a zalaegerszegi városi strandfürdő.

Zalaegerszegi városi strandfürdő 1973 augusztusában. Fotó: Zalai hírlap archívuma

„A strandoláshoz persze nem csak víz kell. A kabinjegy változatlanul 6 forint, egy 6 személyes, teljes kabiné pedig 30 forint. Erre is lehet azonban bérletet váltani, s így egy kabinjegy havi díja 50 forint, a teljes kabiné pedig 150 forint. Természetesen továbbra is rendelkezésre állnak a megszokott kölcsönzési lehetőségek – fürdőruha, törülköző, hintaágy, napozószékek, stb. – nem hiányzik a sakk, asztalitenisz, lengőteke, tollaslabda és társaik, s olyan könyvtárat akarnak a vendégek rendelkezésére bocsátani, ahonnan kölcsönözni és vásárolni egyaránt lehet." (Zalai Hírlap, 1973. május 17.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!